GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκτακτο Περιφερειακό για τα ταμειακά αποθέματα

Είναι γνωστές οι εξελίξεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί υποχρεωτικής μεταφοράς και μετακίνησης των διαθέσιμων πόρων των Περι...

Είναι γνωστές οι εξελίξεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί υποχρεωτικής μεταφοράς και μετακίνησης των διαθέσιμων πόρων των Περιφερειών σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και η συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό.

Για αυτά συγκλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στο οποίο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το πλήγμα κατά της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και την εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στην οποία επιτεύχθηκε η δέσμευση ότι η μεταβίβαση των πόρων θα είναι προσωρινή και θα αποκατασταθεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Βιώσαμε στην ΑΜ-Θ τον περασμένο χειμώνα, δύσκολη κατάσταση από τις φυσικές καταστροφές. Είχαμε και έχουμε ανάγκη από χρηματοδοτήσεις για να επανέλθει η ζωή στις πληγείσες περιοχές. Αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Αντί για ενίσχυση η Κυβέρνηση αποφάσισε το παραπάνω μέτρο. Οι Περιφέρειες είναι θεσμός της Πολιτείας και στο βαθμό που μπορούν, συμβάλλουν στην διατήρηση ρευστότητας, διαθέτοντας μέρος από τους πόρους που προορίζονται για έργα. Το κάνουν και θα το κάνουν για το μικρό μεταβατικό διάστημα 2 μηνών περίπου που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός. Έτσι αναιρούμε το πάγωμα της συμμόρφωσης στην ΠΝΠ που είχαμε αποφασίσει. Θεωρούμε όμως ουσιώδη την ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων των έργων από τα διαθέσιμά μας, καθώς επίσης και την πλήρη επαναφορά της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας που είναι για μας κόκκινη γραμμή».

Μετά την ενημέρωση του Περιφερειάρχη το Περιφερειακό Συμβούλιο δέχθηκε, με μία αρνητική ψήφο, να είναι παρούσα την εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας.
Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης