GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νεκρά 2 σπάνια αρπακτικά στον Έβρο από δηλητήριο - Παιδιά έπαιζαν έξω και είδαν το ένα να πέφτει!

Δύο σπάνια αρπακτικά βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες ημέρες στην Άνω Βρύση του Έβρου, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.  Πρόκειται για δ...

Δύο σπάνια αρπακτικά βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες ημέρες στην Άνω Βρύση του Έβρου, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. 

Πρόκειται για δυο πτηνά τα οποία σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους έχουν δηλητηριαστεί, ενώ το πτώμα του ενός αναζητείται, μιας και αποτελεί απειλεί για τα υπόλοιπα ζώα. 

Είδαν το ένα να πέφτει! 
Όπως αναφέρει η Έλα, περιβαλλοντολόγος της WWF που βρίσκεται στην περιοχή, το πρώτο όρνιο εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από παιδιά τα οποία έπαιζαν έξω και είδαν ένα μεγάλο αρπακτικό να πέφτει μέσα στο χωριό ενώ πετούσε. 

"Με 2 υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς πήγαμε να διερευνήσουμε στην Άνω Βυρσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία. Ήταν ένα Όρνιο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Το Σάββατο το πρωί το πήγαμε στην κτηνίατρο, αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατο να σωθεί" αναφέρει η ίδια, εξηγώντας πως "την Κυριακή μας ενημέρωσαν για ακόμα ένα Όρνιο, αυτήν την φορά έξω από το χωριό. Επιστρέψαμε με το Φορέα Διαχείρισης για το πουλί, αλλά και για να προσπαθήσουμε να ‘διαβάσουμε’ από τις κινήσεις των πουλιών πού ακριβώς βρίσκεται το δηλητηριασμένο δόλωμα (η περιοχή είναι τεράστια κι αδύνατο να το βρούμε αλλιώς!). Ταυτόχρονα στην βουλγαρική πλευρά έκαναν έρευνα τα παιδιά από την BSPB (Βουλγαρική Ορνιθολογική). Δυστυχώς παρακολουθώντας την περιοχή σχεδόν όλη τη μέρα, δεν καταφέραμε να βρούμε την πηγή της δηλητηρίασης". 

Αναζητούν το δηλητήριο 
Την Τετάρτη οι περιβαλλοντολόγοι επέστρεψαν στην περιοχή για να αναζητήσουν την πηγή της δηλητηρίασης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα Μέλη της WWF και του Φορέα Διαχείρισης Δαδιάς έκαναν φύλλο και φτερό την περιοχή, έχοντας μαζί τους και έναν καλά εκπαιδευμένο σκύλο αλλά δεν κατέστη εφικτό να εντοπίσουν το δηλητήριο που σκότωσε τα δύο όρνια.