GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



1η Μάη: Ημέρα αγώνα και διεκδίκησης

Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποταγής. Ενάντια σε Ε.Ε. – ΔΝΤ - ΝΑΤΟ Συγκέντρωση – Πορεία  Παρασκευή ...

Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποταγής.
Ενάντια σε Ε.Ε. – ΔΝΤ - ΝΑΤΟ
Συγκέντρωση – Πορεία 
Παρασκευή 1η Μάη, 10:00 π.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Ο φετινός γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς είναι αναγκαίο -περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά- να πάρει ταξικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά. 

Παρά τις αυταπάτες που έχουν στηθεί, ότι «η ελπίδα ήρθε», μέσα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά την επίθεση «ρεαλισμού» που δεχόμαστε για να αποδεχτούμε έναν «έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό» με τους δανειστές-δυνάστες, η επίθεση του συστήματος στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού είναι εδώ!

Με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, τη νέα τρόικα και την επιτήρηση, την τήρηση των «υποχρεώσεων» σε Ε.Ε και ΔΝΤ στο «ακέραιο». Παράλληλα, η λεγόμενη «διαπραγμάτευση» με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», σημαίνει υποταγή στα κέντρα του συστήματος μέσα και έξω από την Ελλάδα, υποταγή στις απαιτήσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Σημαίνει νέα δεσμά και νέα δεινά για την εργατική τάξη της χώρας, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τη νεολαία, όλα τα καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη λοιπόν να αναδειχτεί το ταξικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς. Σαν ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Σαν ημέρα υπόσχεσης και προετοιμασίας για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, που θα ανοίξουν το δρόμο για τη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και τη δικαίωση της προοπτικής της εργατικής τάξης και όλων των λαών. Σαν ημέρα προβολής του ταξικού περιεχομένου των αγώνων, ενάντια στον κυρίαρχο, υποταγμένο συνδικαλισμό που μπαίνει φρένο στην ανάπτυξη και την νικηφόρα έκβαση τους. 

Αλλά είναι ακόμη πιο αναγκαίο να δεθεί αυτό το ταξικό περιεχόμενο με την απαίτηση (απαίτηση ζωής) να ξεδιπλώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας την αντίσταση και την πάλη τους, ξεπερνώντας τις όποιες αυταπάτες υπάρχουν ακόμη, τις απογοητεύσεις ή την αναμονή και το μούδιασμα. Τους ταξικούς αγώνες της διεκδίκησης, της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, κόντρα στην αντίληψη συνδιαλλαγής ή συνδιαχείρισης του συστήματος, ενάντια στην υποταγή και την αποδοχή της κυριαρχίας του. 

Το δικαίωμα της εργατικής τάξης και όλου του λαού στη ζωή και στη δουλειά, δεν τίθεται σε «διαπραγμάτευση», δεν αναβάλλεται, ούτε υποτάσσεται στις ανάγκες των διαχειριστών του συστήματος. Καταχτιέται μέσα στην ταξική πάλη.

Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωση τους, ενάντια στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό , στον πόλεμο, στον φασισμό και ρατσισμό.
Η ελπίδα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς
Πρωτοβουλία για μια Αγωνιστική – Ταξική Πρωτομαγιά