GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην χιονισμένη κορυφή Τσαλ έξι ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης - Σε υψόμετρο 1.404 μέτρων

Μια από τις πιο όμορφες αλλά και απαιτητικές διαδρομές του φετινού προγράμματος πραγματοποίησε ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης την Κυριακή 15/3. Η ομά...

Μια από τις πιο όμορφες αλλά και απαιτητικές διαδρομές του φετινού προγράμματος πραγματοποίησε ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης την Κυριακή 15/3.

Η ομάδα των έξι ορειβατών, ξεκινώντας από το χωριό Γέρακας (400μ), ανέβηκε στη χιονισμένη κορυφή Τσαλ (Αχλαδόβουνο), στα 1404μ, και επέστρεψε στην αφετηρία της διαδρομής χρησιμοποιώντας τα μονοπάτια που συνδέουν το εγκατελειμένου χωριό Μάκακλαρ (Μακάριο) με το Πίλημα και τέλος, το Πίλημα με τον Γέρακα. 

Η πορεία , που σε μεγάλο τμήμα της πραγματοποιήθηκε σε χιονισμένο έδαφος, με ύψος χιονιού ως το μισό μέτρο, ολοκληρώθηκε σε επτά ώρες, χωρίς απρόοπτα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Συνολικά διανύθηκαν 15 χιλιόμετρα.

Για την ερχόμενη Κυριακή, 22 Μαρτίου, ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συμμετέχει σε κοινή ανάβαση με τον Ε.Ο.Σ. Καβάλας στο Παγγαίο (1940μ), από το χωριό Μεσορόπη. Η διάρκεια υπολογίζεται στις 8 ώρες, η υψομετρική διαφορά είναι 1200μ και υπολογίζεται ότι θα διανυθούν 17 χιλιόμετρα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 3.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης Νίκο Πετρίδη, στο τηλ. 6976504692
http://www.facebook.com/eosxanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια