GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Καταπέλτης το πόρισμα – Ήξεραν όλοι για τα βασανιστήρια εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πολλοί γνώριζα και κυρίως η διοίκηση της σχολής, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης βίωνε μια κόλαση ωστό...

Πολλοί γνώριζα και κυρίως η διοίκηση της σχολής, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης βίωνε μια κόλαση ωστόσο δεν βρέθηκε ένα χέρι βοήθειας. Το πόρισμα για τον θάνατο του νεαρού “καίει” πολλούς.

Ολόκληρη η Κρήτη αποχαιρέτησε το 20χρονο παιδί που έβαλε με τόσο τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του, ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει εδώ. Τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις.

Κάποια από τα ερωτήματα απαντώνται στο πόρισμα που συνέταξαν οι επιθεωρητές και στο οποίο αποδεικνύεται πως η διοίκηση της Σχολής Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, στην οποία φοιτούσε ο αδικοχαμένος φοιτητής, ήταν ενήμερη για τα απίστευτα περιστατικά βίας, τα οποία αποτελούσαν την καθημερινή κόλαση του Βαγγέλη.

"Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα"
Ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, λέει χαρακτηριστικά: "Μία μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε (σ.σ. εννοεί τους Κρητικούς) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι "αν θέλετε δέστε με". Ξέρω ότι τον κλείσανε στην ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά που τους είχαν ενημερώσει."

Την εξευτελιστική συμπεριφορά της ομάδας των κρητικών σπουδαστών στον Βαγγέλη επιβεβαίωσε στην κατάθεσή της και η υπεύθυνη της εστίας όπου έμεναν τα παιδιά, μιλώντας για όσα γινόντουσαν το 2014.

Η καθηγήτρια και υπεύθυνη της εστίας, καταθέτει για τη συμπεριφορά ορισμένων μαθητών σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη -από τις πληροφορίες που της παρασχέθηκαν- ότι όντως το 2014 ήταν απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική.

Τα απίστευτα βασανιστήρια
Δεν το χωράει ανθρώπου νους... Οι "τραμπούκοι" της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά την θέλησή του...

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς τους, στο πόρισμα που συνέταξαν, οι επιθεωρητές είναι ξεκάθαροι για το τί συνέβαινε στον άτυχο σπουδαστή, αλλά και για τις ευθύνες που υπάρχουν στη διοίκηση της σχολής που δεν πήρε κανένα μέτρο για να προστατεύσει τον Βαγγέλη, αλλά και άλλους σπουδαστές. 

Οι διαπιστώσεις - "φωτιά"
- Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους

- Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της Σχολής.

Και ενώ οι επιθέσεις εναντίον του Βαγγέλη κλιμακώνονταν, ο πρώην διευθυντής της σχολής, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά τις αποκαλύψεις, αντί να πάρει μέτρα, το μόνο που έκανε τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να ζητήσει συμβουλές από το τηλέφωνο, από την υπεύθυνη για την ενδοσχολική βία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Ιωαννίνων.

Ο διευθυντής της Σχολής επικοινώνησε εκ νέου με τη κοινωνική λειτουργό μία ημέρα μετά από την εξαφάνιση του Βαγγέλη, δίχως όμως να της αναφέρει τίποτα -όπως η ίδια υποστηρίζει- σχετικά με την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή.

Σχετικά με την μοιραία ημέρα, ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη δήλωσε πως ο αδικοχαμένος φοιτητής φαινόταν σα να περνάει μία φυσιολογική ημέρα.

Είχαν βγει οι βαθμοί των φοιτητών και ο βαγγέλης γαινόταν ικανοποιημένος με τους προσωπικούς του βαθμούς, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, είχε σχεδιάσει να πάει στο Ρέθυμνο για το παραδοσιακό καρναβάλι και στην συνέχεια να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό του...

Δεν υπάρχουν σχόλια