GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η μητρότητα σας έφερε αϋπνία; Μάθετε πώς να την αντιμετωπίσετε

Η μητρότητα με τις πολλές έγνοιες αλλά και το βαρύ πρόγραμμα των υποχρεώσεων που τη συνοδεύει μπορεί να σας έχει προκαλέσει αϋπνία. Ναι, κ...

Η μητρότητα με τις πολλές έγνοιες αλλά και το βαρύ πρόγραμμα των υποχρεώσεων που τη συνοδεύει μπορεί να σας έχει προκαλέσει αϋπνία. Ναι, καλά διαβάσατε αϋπνία! 

Μπορεί οι μαμάδες να παραπονιούνται για τις ελάχιστες ώρες που πλέον κοιμούνται αλλά ακόμα και τις λίγες στιγμές που έχουν στη διάθεση τους για ξεκούραση και ύπνο δεν μπορούν αν κοιμηθούν. 

Τα μωρά μπορούν να φέρουν αϋπνία κάτι που είναι φυσιολογικό κυρίως για τις νέες μητέρες, αφού ειδικά τους πρώτους μήνες το πρόγραμμά τους αναστατώνεται λόγω του θηλασμού.Επειδή η διάθεση σας εξαρτάται άμεσα από τον ύπνο που έχετε κάνει και η στέρησή του μπορεί ακόμα και να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία σας μάθετε πώς να την αντιμετωπίστε.

Φροντίστε να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε πρωί με το μωρό σας. Ένα στάνταρ πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε σωστά το βιολογικό σας ρολόι. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειες του μωρού σας να ξυπνάτε μία συγκεκριμένη πρωινή ώρα και καθιερώστε να ξυπνάτε μαζί. 

Φτιάξτε το υπνοδωμάτιο σας. Αγοράστε ένα στρώμα ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό για να είναι το ιδανικό για να ξεκουράζετε το σώμα σας. Πριν κοιμηθείτε προσπαθήστε να μην δείτε τηλεόραση ούτε να ασχοληθείτε με το κινητό σας τηλέφωνο ή το i-pad γιατί πρόσφατη επιστημονική έρευνα πληροφορεί πως οι συσκευές αυτές αντί για χαλάρωση προκαλούν έντονη υπερένταση και αντενδείκνυται στις αϋπνίες.

Αποβάλλετε το άγχος και το στρες της ημέρας. Οποιαδήποτε σκέψη, ανησυχία και προβληματισμό έχετε στο μυαλό σας, καλό είναι, πέφτοντας στο κρεβάτι να τις «διώχνετε» μακριά. Εάν νιώθετε κουρασμένη μην παρατείνετε το χρόνο που είστε ξύπνια ειδικά το βράδυ αλλά πηγαίνετε κατευθείαν για ύπνο.

Φροντίστε για έναν ήρεμο, καλά αεριζόμενο και ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας χώρο ύπνου. Η σωστή θερμοκρασία είναι 24 - 26 °C. Το χειμώνα με την κεντρική θέρμανση ή τον κλιματισμό, η ατμόσφαιρα μέσα στο υπνοδωμάτιο γίνεται πιο ξηρή από ότι πρέπει. Ελέγξτε μήπως χρειάζεται ένας υγραντήρας στο υπνοδωμάτιό σας. Αν κοιμάστε με το μωρό κοντά σας, τότε πιθανόν να επιβάλλεται. Ο καλός ύπνος δεν θέλει ξηρή ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια