GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής και του “Αναλογίδη” ζητά ο Δήμαρχος Ξάνθης!

-Τα έθεσε ως θέματα στον κ. Τέρενς Κουίκ στην πρόσφατη συνάντησή του στην Ξάνθη  Την επαναλειτουργία τόσο της Αστυνομικής Σχολής όσο κ...

-Τα έθεσε ως θέματα στον κ. Τέρενς Κουίκ στην πρόσφατη συνάντησή του στην Ξάνθη 

Την επαναλειτουργία τόσο της Αστυνομικής Σχολής όσο και του Στρατοπέδου “Αναλογίδη” που λειτουργούσε πριν χρόνια στη Σταυρούπολη, ζητά ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος! 

Τα δύο αυτά θέματα έθεσε ο ίδιος στον νέο Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκη, την περασμένη Πέμπτη σε συνάντησή τους στο πλαίσιο της περιοδείας του δεύτερου στην περιοχή. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος η επαναλειτουργία της εν λόγω σχολής είναι επιβεβλημένη ανάγκη και αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης αλλά και όλων των φορέων του Νομού. Ως γνωστόν η Αστυνομική Σχολή τα τελευταία χρόνια έχει κατεβάσει ρολά και λειτουργεί πλέον ως Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών. Βέβαια ήδη έχει διαφανεί η πρόθεση από πλευράς της νέας Κυβέρνησης για αλλαγές στα Κέντρα Κράτησης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα επηρεάσει και το εδώ Κέντρο.

Στην ίδια συνάντηση, τέθηκε επίσης και η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου «Αναλογίδη» στην Σταυρούπολη, μια περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως ορεινή και όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το εν λόγω Στρατόπεδο προσέδιδε αισθήματα ασφάλειας στους κατοίκους παράλληλε δε, συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για εθνικούς και άλλους ειδικούς λόγους ζήτησε από τον Υφυπουργό, η παρούσα Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του Στρατοπέδου «Αναλογίδη». Ο Δήμαρχος διευκρίνισε στον υφυπουργό Επικρατείας ότι στην ουσία του μεταφέρει το πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων της περιοχής της Σταυρούπολης.

Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί αντίστοιχη πρόθεση από πλευράς της νέας Κυβέρνησης χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείεται, ενώ κατά το παρελθόν υπήρξαν σενάρια τα οποία ήθελαν το εν λόγω στρατόπεδο να μετατρέπεται σε Κέντρο Κράτησης μη νόμιμων μεταναστών. Κατά το παρελθόν έχουν ακουστεί αντίστοιχες φωνές περί επαναλειτουργίας της μονάδας, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν εισακουστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια