GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο περίμενε οι αγρότες στην Ξάνθη για τις αποζημιώσεις – Δεν έχουν εκδοθεί τα πορίσματα!

-Περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα την καταβολή των χρημάτων που τους έχουν παρακρατηθεί  -Δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα σχετικά πορίσματα απ...

-Περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα την καταβολή των χρημάτων που τους έχουν παρακρατηθεί 
-Δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα σχετικά πορίσματα από τον ΕΛΓΑ της Αλεξανδρούπολης 

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι αγρότες στην Ξάνθη που περιμένουν μήνες ολόκληρους την καταβολή των αποζημιώσεων, για τις ζημιές που υπέστησαν την άνοιξη και το καλοκαίρι, με την αναμονή να τους οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό και στην απόγνωση. 

Πρόκειται για καλλιεργητές της περιοχής οι οποίοι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περασμένη άνοιξη αλλά και τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες την περιοχή είδαν τις σπορές τους να καταστρέφονται, και τις σοδειές τους να περιορίζονται δραματικά. Παρά το γεγονός πως μετά την κακοκαιρία έγινε η καταγραφή των ζημιών που είχαν υποστεί μέχρι και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά πορίσματα από τον ΕΛΓΑ, το παράρτημα της Αλεξανδρούπολης, ούτε φυσικά έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί τους. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως τα χρήματα των αποζημιώσεων παρακρατούνται, κάθε χρόνο, από τις εισφορές των ίδιων των αγροτών και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση της καταβολής των αποζημιώσεων.  

Υποσχέσεις για το Φεβρουάριο! 
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τοπείρου κ. Κώστας Δαλάτσης, σε επαφή που είχε πριν από λίγο καιρό με τους υπευθύνους έλαβε διαβεβαιώσεις για την καταβολή των χρημάτων μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου, με τον ίδιο ωστόσο να σημειώνει πως πλέον έχει αλλάξει η Κυβέρνηση και δεν έχει υπάρξει νέα επίσημη ενημέρωση. 

“Δεν έχουν βγει τα πορίσματα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν πρώτα τα χρήματα και μετά να εκδοθούν τα πορίσματα και φυσικά οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση. Συνήθως γίνεται το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα τα πορίσματα και μετά τα χρήματα, αλλά μπορεί να συμβεί και αυτό, κυρίως στις περιπτώσεις που ο ΕΛΓΑ δεν έχει προσωπικό” τονίζει ο κ. Δαλάτσης, εξηγώντας πως “έγιναν πάρα πολλές ζημιές στην περιοχή. Σε κηπευτικά, πιπεριές, σε καλαμπόκια, είχαμε και πολλές επανασπορές. 

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο κ. Δαλάτσης υπάρχει εκκρεμότητες και από παρελθόντα έτη όσον αναφορά αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί στους αγρότες της περιοχής. “Εμείς πληρώνουμε μέσα από τις εισφορές μας και ο ΕΛΓΑ παίρνει έτοιμο ζεστό χρήμα. Δεν έχει λοιπόν δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, άλλωστε πρόσφατα έλεγαν και για το αποθεματικό που έχουν διαθέσει. Ας τακτοποιήσουν λοιπόν άμεσα τις εκκρεμότητες που έχουν και αν πληρώνουν πιο γρήγορα τους παραγωγούς” υπογραμμίζει με νόημα ο ίδιος, αν και παραδέχεται πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη στελέχωση σε προσωπικό της υπηρεσίας του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη. 

“Ο ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη είναι διαχρονικά ο πιο αδικημένος. Γίνονται αλλού προσλήψεις και εδώ δεν έρχεται σχεδόν κανένας” προσθέτει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια