GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε οφθαλμολογική κλινική στο Μόναχο ο σκύλος που δέχτηκε επίθεση με οξύ στην Ξάνθη

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Προμηθέας ο σκυλάκος που στις 27 Νοεμβρίου 2014 εντοπίστηκε από έναν κυνηγό στο χωριό Πάχνη Ξάνθης ...

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Προμηθέας ο σκυλάκος που στις 27 Νοεμβρίου 2014 εντοπίστηκε από έναν κυνηγό στο χωριό Πάχνη Ξάνθης να υποφέρει από τα εγκαύματα που του είχε προκαλέσει στο κεφάλι, τα μάτια και το σώμα κάποια χημική καυστική ουσία με την οποία προφανώς τον περιέλουσε κάτοικος της περιοχής.

Το ζώο εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του παρέμεινε για νοσηλεία αρκετές μέρες στο κτηνιατρείο του Γιώργου Αγγελόπουλου και η γερμανική φιλοζωική οργάνωση Griechische Fellnasen e.V. ανέλαβε τα έξοδα της φροντίδας του ενώ επικήρυξε – χωρίς αποτέλεσμα – τον δράστη.

Λίγο πριν το χειρουργείο
Σημαντική βοήθεια για να συνέλθει ο Προμηθέας και να γιατρευτούν οι πληγές του προσέφεραν καθημερινά εθελοντές της ομάδας «Αδεσποτούλια Ξάνθης» που πήγαιναν δύο φορές την ημέρα στο κτηνιατρείο για να βοηθήσουν τον γιατρό να αλλάξει τις γάζες ώστε να απαλύνουν τον πόνο του ζώου.

Αν και αρχικά οι κτηνίατροι, που εξέτασαν τον Προμηθέα, θεώρησαν ότι έχει τυφλωθεί τελικά διαπιστώθηκε πως από το ένα μάτι βλέπει. Έτσι η γερμανική φιλοζωική οργάνωση Griechische Fellnasen e.V. τον μετέφερε στη Γερμανία και σε εξειδικευμένη κτηνιατρική οφθαλμολογική κλινική στο Μόναχο πριν από μερικές ημέρες έγινε επέμβαση στο μάτι του ζώου που είχε σχεδόν καταστραφεί. Το χειρουργείο όπως εξήγησε η Γιώτα Σαριπαπάζογλου μέλος του Griechische Fellnasen e.V.  κράτησε πέντε ώρες.

Οι κτηνίατροι πήραν μόσχευμα από το υγιές μάτι και το τοποθέτησαν σε αυτό που είχε υποστεί βλάβη. Το ζώο για να αποφευχθούν οι μολύνσεις θα μείνει με κλειστά τα μάτια για περίπου πέντε εβδομάδες και στη συνέχεια θα εξεταστεί η κατάσταση του και αν δεν έχει απορριφθεί το μόσχευμα ενδεχομένως να μη χρειαστεί και νέα επέμβαση.

Οι φωτογραφίες του Προμηθέα τώρα αποτυπώνουν την εικόνα ενός υπέροχου ζώου, και η κατάσταση του σε τίποτα δεν θυμίζει το πλάσμα, το οποίο υπέφερε για καιρό εξαιτίας του μίσους κάποιων ανθρώπων.
ΠΗΓΗ: www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια