GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοχλάζουν οι μικροπωλητές της Ξάνθης – Δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες λόγω χρεών

-Πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ  Αδυναμία ανανέωσης των αδειών που έχουν στην κατοχή τους π...

-Πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ 

Αδυναμία ανανέωσης των αδειών που έχουν στην κατοχή τους παρουσιάζουν οι μικροπωλητές της Ξάνθης, λόγω χρεών τα οποία δεν τους επιτρέπουν να λάβουν φορολογική ενημερότητα ώστε να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Αντιπροσωπεία μικροπωλητών από την Ξάνθη μετέβη στην Κομοτηνή, ώστε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, καθιστώντας γνωστό το πρόβλημά τους και ζητώντας να προχωρούν οι ανανεώσεις των αδειών χωρίς την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας. Όπως επισημαίνουν, λόγω χρεών τόσο προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία όσο και προς το Δημόσιο, αδυνατούν να λάβουν ενημερότητα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανανεώσουν και τις άδειες τους. Το πρόβλημα είναι γνωστό, ωστόσο όπως φαίνεται η λύση πρέπει να δοθεί από τα κεντρικά, ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για το θέμα, ζητώντας άμεση λύση. 

Τι ζητά η ΠΟΣΠΛΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών αγορών, καλεί την κυβέρνηση να εισακούσει την φωνή απόγνωσης χιλιάδων πωλητών λαϊκών αγορών, και να μην τους αφαιρέσει το δικαίωμα στη δουλειά.

Με την ψήφιση του νόμου 4264/2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση που ισχύει για τις λαϊκές αγορές, για την διαδικασία ανανέωσης των αδειών των επαγγελματιών πωλητών (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 3-3-2015), προβλέπεται εκτός των άλλων δικαιολογητικών, και η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Έτσι χιλιάδες συνάδελφοι μας, θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, αδυνατούν να προσκομίσουν αυτά τα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός επαγγέλματος.

Επίσης με τον ίδιο νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι οι πωλητές των επαρχιακών Δήμων, αδειοδοτούνται μόνο από τον Δήμο που έχουν την μόνιμη κατοικία τους και για θέσεις που προκηρύσσει μόνο ο συγκεκριμένος Δήμος, αδυνατούν να ανανεώσουν την άδεια τους σε γειτονικούς Δήμους που δραστηριοποιούνταν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι μας να εξασφαλίζουν για το μέλλον, μόνο μία ή δύο το πολύ μέρες, (όσες και οι λαϊκές αγορές του Δήμου τους.)

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης δημιουργεί σε όλη τη χώρα (εξαιρουμένων των μεγάλων αστικών κέντρων) υπο-απασχολούμενους πωλητές λαϊκών αγορών. Την ίδια στιγμή δε, και ενώ έχουν στερηθεί το δικαίωμα πλήρους εργασίας, καλούνται να καταβάλλουν πλήρες ασφαλιστικές εισφορές.

Η κρίση που έχει χτυπήσει τα λαϊκά εισοδήματα είναι συνεχής, αλλά και οι πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ήταν εναντίον του θεσμού των Λαϊκών Αγορών, και υπέρ των πολυκαταστημάτων τροφίμων.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε θύματα αυτού του αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει το θεσμό των Λαϊκών Αγορών.

Η ΠΟΣΠΛΑ ζητάει συνάντηση με κάθε αρμόδιο φορέα, για να καταθέσει τις θέσεις της, και καλεί την νέα κυβέρνηση:
Να δώσει παράταση 6 μηνών για την ανανέωση των αδειών των πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Να επιστρέψει τις άδειες, σε όσους πωλητές αφαιρέθηκαν ή αφαιρεθούν κατά την διαδικασία της ανανέωσης, λόγω αδυναμίας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Στο διάστημα των 6 μηνών, να καταργηθεί ο νόμος 4264/2014, και να αντικατασταθεί με νέο νόμο που θα κληθούμε να πούμε τις απόψεις μας για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού των Λαϊκών Αγορών. Αλλά και που θα υλοποιεί η κυβέρνηση, μέσα από αυτόν τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια