GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκαναν το συντριβάνι της Ξάνθης... εξέδρα! Το γαϊτανάκι του καρναβαλιού της ήρθε στο κεφάλι

-Τα πρώτα παρατράγουδα του καρναβαλιού από την πρώτη κιόλας μέρα των εκδηλώσεων  Με παρατράγουδα ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσει...

-Τα πρώτα παρατράγουδα του καρναβαλιού από την πρώτη κιόλας μέρα των εκδηλώσεων 

Με παρατράγουδα ξεκίνησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη το μεσημέρι του Σαββάτου,  με τις διοργανωτικές αδυναμίες να προκαλούν αμηχανία, ενώ δεν έλειψαν και τα ατυχήματα ήδη από την πρώτη ημέρα των φετινών ΘΛΕ. 

Το συντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μετατράπηκε σε μια... εξέδρα, η οποία όπως έγινε κατανοητό προορίζεται για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και όσους θα κινηματογραφούν τις εκδηλώσεις του φετινού Καρναβαλιού. Η έμπνευση ωστόσο των διοργανωτών σταμάτησε στην κατασκευή μιας ξύλινης εξέδρας πάνω ακριβώς από το συντριβάνι της πόλης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέριμνα για την τοποθέτηση ή κατασκευή σκάλας. Πρακτικά, δημιουργήθηκε μια υπερυψωμένη εξέδρα, που κάλυψε βέβαια και το γνωστό αισθητικό έκτρωμα της πόλης, την οποία μπορείς κανείς να προσεγγίσει με ακροβατικά, και ότι κινδύνους θα μπορούσαν αυτά να εγκυμονούν. 

Το γαϊτανάκι πήγε περίπατο! 
Οι διοργανωτές επέλεξαν φέτος να δώσουν έμφαση στην τελετή έναρξη του Καρναβαλιού στον λαογραφικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων, που τα τελευταία χρόνια είχε σίγουρα ατονίσει. Έτσι πριν την έναρξη της καθιερωμένης λαογραφικής παρέλασης στην Πλατεία, έσκασαν μύτη δύο γαϊτανάκια τα οποία χειρίζονταν με περισσή δεξιοτεχνία παιδικές χορευτικές ομάδες από την περιοχή. Ωστόσο αμέσως μετά τη χρήση τους, το ένα γαϊτανάκι τοποθετήθηκε αμελώς πάνω στην ξύλινη εξέδρα στο συντριβάνι της πλατείας, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να πέσει χτυπώντας στο κεφάλι μια γυναίκα που βρισκόταν από κάτω. Για καλή της τύχη το γαϊτανάκι κυριολεκτικά πέρασε σύριζα από το κεφάλι της, ακουμπώντας την λίγο, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τον τραυματισμό. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και με την τρομάρα, ενώ ένας άντρας από το συγκεντρωμένο πλήθος έσπευσε να τη βοηθήσει, μαζεύοντας το γαϊτανάκι και τοποθετώντας το και πάλι στην εξέδρα, μπροστά στα μάτια βέβαια των εκπροσώπων του Τύπου που ήδη είχαν σκαρφαλώσει πάνω σε αυτή. 

Εδώ ο ήχος, εκεί ο ήχος... 
Κατά την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων δεν έλειψαν και τα προβλήματα στον ήχο, καθώς αρκετές φορές αυτός χάθηκε πριν καν ξεκινήσει, κάτι ωστόσο που δεν φάνηκε να πτοεί τους χορευτές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ζεσταίνοντας την Κεντρική Πλατεία της πόλης και δίνοντας το στίγμα τους για ακόμη μια φορά στον θεσμό. Αλησμόνητη βέβαια, για την αισθητική παρακαταθήκη του θεσμού, θα μείνει η στιγμή κατά την οποία το “Σωματείο Παραδοσιακών Μουσικών Ιωάννης Δούκας Γ. Βατάτζης” από το Διδυμότειχο ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα με παραδοσιακούς ήχους και γκάιντες, το οποίο ωστόσο κάποιοι - και για λόγους που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί - επέλεξαν να διανθίσουν με... φώτα συναυλιών! Και όλα αυτά μέρα μεσημέρι και με τον ήλιο να λάμπει...





Δεν υπάρχουν σχόλια