GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διακινητής παράτησε 7 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου - Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξαιτίας του κρύου και της χαμηλής ορατότητας λόγω της νύχτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμ...

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξαιτίας του κρύου και της χαμηλής ορατότητας λόγω της νύχτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απεγκλωβισμός και η διάσωση των επτά μη νόμιμων μεταναστών, από νησίδα όπου είχαν εγκαταλειφθεί μέσα στο ποταμό Έβρο, το βράδυ της Δευτέρας.

Δυνάμεις της αστυνομία και της ΕΜΑΚ με δυο βάρκες, μετέφεραν τμηματικά με ασφάλεια τους αλλοδαπούς, όλοι τους άντρες, στην όχθη όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους δόθηκαν στεγνά ρούχα και φαγητό, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αποκαλύφθηκε, άγνωστος διακινητής - δουλέμπορος, τους εγκατέλειψε το μεσημέρι της Κυριακής, πάνω στη νησίδα, μέσα στο ποταμό Έβρο στο ύψος της Ορεστιάδας, στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι επτά άνδρες έγιναν έγκαιρα αντιληπτοί από τις ελληνικές αρχές και αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη διάσωσή τους.

Τι αναφέρει η Αστυνομία
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, απογευματινές ώρες την Δευτέρα (09.02.2015), η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επτά (7) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων. 

Ειδικότερα, την Κυριακή 08.02.2015 το πρωί, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε ότι σε ανάχωμα της όχθης του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, έχει εγκλωβιστεί μία ομάδα μη νόμιμων μεταναστών.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ξεκίνησαν επιχείρηση εντοπισμού, έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, ενώ την επόμενη ημέρα (09.02.2015) συνέδραμαν και άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ.

Αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο της επιχείρησης, ήταν οι διασώστες με τη χρήση λέμβων και άλλων κατάλληλων και διαθέσιμων μέσων, να εντοπίσουν εγκλωβισμένους, σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, τους επτά (7) μη νόμιμους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, Πακιστάν και Ιράκ, να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια. 

Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ, που βρισκόταν στο σημείο, ενώ ακολούθως οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια