GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δέχθηκε απειλές ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης επειδή δεν έκλεισε τα Σχολεία για το... Καρναβάλι!

-Δέχθηκε ανώνυμες απειλές στο κινητό του τηλέφωνο ότι θα του κάψουν το αυτοκίνητο και θα πάθει κακό -Ο κ. Ζαγναφέρης δήλωσε πως δεν εί...

-Δέχθηκε ανώνυμες απειλές στο κινητό του τηλέφωνο ότι θα του κάψουν το αυτοκίνητο και θα πάθει κακό
-Ο κ. Ζαγναφέρης δήλωσε πως δεν είναι αρμοδιότητά του το να κλείσουν τα σχολεία 

Ύβρεις, πιέσεις ακόμη και απειλές δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης για τη βούλησή του να μην υπογράψει απόφαση για το κλείσιμο των Σχολικών Μονάδων της Ξάνθης, την Παρασκευή πριν από την Κυριακή της αποκριάς. 

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια τα σχολεία του Νομού παραμένουν κλειστά την Παρασκευή πριν από το τριήμερο της Αποκριάς, ωστόσο φέτος ο κ. Ζαγναφέρης διευκρίνισε από την πλευρά του πως δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει κάτι τέτοιο και ως εκ τούτου δεν προχώρησε στην έκδοση μιας τέτοιας απόφασης. Το εάν θα λειτουργούσαν τελικώς ή όχι τα σχολεία, παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, δόθηκε λύση, με τον ίδιο τελικά να αναλαμβάνει την ευθύνη και να υπογράφει τη σχετική απόφαση. 

“Και να μπορούσα, δεν θα τα έκλεινα”
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγιναν γύρω από το κλείσιμο ή μη των σχολείων, ο κ. Ζαγναφέρης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, τόνισε πως ο ίδιος εκ του Νόμου δεν ήταν σε θέση να κλείσει τα σχολεία λόγω του καρναβαλιού, και πως εάν ήταν στο χέρι του δεν θα τα έκλεινε, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν είχε προγραμματιστεί κάποια δράση στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων για το πρωί της Παρασκευής, η οποία να απαιτούσε την παρουσία και συνδρομή των μαθητών. 

“Εγώ καταρχήν δεν ήμουν αρμόδιος. Στην πρώτες κρούσεις που μου έγιναν για το θέμα είπα ότι δεν έχω καμία αρμοδιότητα, αλλά και εάν ήταν στο χέρι μου δεν θα τα είχε κλείσει. Η Περιφέρεια, δηλαδή είτε εγώ είτε ο Περιφερειάρχης, έχει δικαίωμα να κλείσει τα σχολεία όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις όπως σεισμοί ή λοιμώδη νοσήματα, πράγματα τα οποία ήταν τραγικά. Και ηθικά δεν μπορούσα δίπλα σε αυτά τα γεγονότα να κοτσάρω έναν τέτοιο λόγο για να κλείσουν τα σχολεία” διευκρινίζει ο κ. Ζαγναφέρης, εξηγώντας πως “τους 6 αυτούς μήνες που είμαι Αντιπεριφερειάρχης μόλις 3 Διευθυντές ήρθαν σε μένα για σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα σχολεία τους και έδωσα τον εαυτό μου όλο για να λυθούν. Εκείνη την ημέρα λοιπόν για τα σχολεία δέχθηκα πάνω από 50 τηλέφωνα και λέω σαν απλός πολίτης δηλαδή το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν αυτό;”. 

Δέχθηκε απειλές
Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Ζαγναφέρης την περασμένη Πέμπτη δέχθηκε ακόμη και απειλές για τον ίδιο και την οικογένεια του, από ανώνυμα τηλεφωνήματα στο κινητό του, τα οποία κάποια στιγμή άρχισαν να τον προβληματίζουν και σκέφτηκε ακόμη και να προσφύγει στην Αστυνομία. “Δέχθηκα πιέσεις, ειπώθηκαν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση, απειλήθηκα και σκέφτηκα να πάω το κινητό μου στην Αστυνομία. Μου έλεγαν θα σου κάψουμε το αμάξι, που είναι η κόρη σου και άλλα τέτοια” ισχυρίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Σκέψεις για παραίτηση 
Οι διαστάσεις που έλαβε το θέμα, αλλά και η επέμβαση του Περιφερειάρχη στο ζήτημα έβαλαν τον κ. Ζαγναφέρη ακόμη και σε σκέψεις για παραίτηση, κάτι ωστόσο που δεν το προχώρησε. “Με έπαιρναν τηλέφωνο γονείς που δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους και μου έλεγαν τώρα τι θα κάνουμε; γιατί η Παρασκευή ήταν εργάσιμη ημέρα για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Με πήραν και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ναι διαμαρτυρηθούν γιατί όπως μου είπαν οι συνάδελφοί τους οι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονταν ακόμη και εάν δεν γινόταν μάθημα ενώ αυτοί θα έχαναν το μεροκάματό τους. Περισσότερο με πείραξε γιατί εγώ προσπαθώ πρώτα απ' όλα να εφαρμόσω τον Νόμο αλλά και το ότι μετά από όλα αυτά οι πρώτες σκέψεις που ήρθαν στο μυαλό μου είναι εάν αξίζει τον κόπο τελικά. Είμαι 40 χρόνια στην Ξάνθη, τα τελευταία 10-15 χρόνια γίνεται αυτό με τα σχολεία, παλιά που ήταν 6ημερο το σχολείο, ήταν ανοιχτά και το Σάββατο πριν από το Καρναβάλι. Ο Νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος” καταλήγει ο κ. Ζαγναφέρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια