GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδήμαρχος στην Ξάνθη πάει σπίτι του με υπηρεσιακό όχημα – Λεφτά... υπάρχουν στον Δήμο!

-Το σταθμεύει σε ένα δρομάκι δίπλα από το σπίτι του όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός  -Φαίνεται πως “λεφτά υπάρχουν” στον Δήμο Ξάνθη...

-Το σταθμεύει σε ένα δρομάκι δίπλα από το σπίτι του όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός 
-Φαίνεται πως “λεφτά υπάρχουν” στον Δήμο Ξάνθης για να καλύπτονται τέτοιες... δαπάνες 

Με υπηρεσιακό όχημα μετακινείται ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης και επί σειρά ετών πρόεδρος στη ΔΕΥΑΞ κ. Μανόλης Τσέπελης, γεγονός που γεννά ερωτηματικά σχετικά με τη λειτουργία και διαχείριση των οικονομικών στον Δήμο. 

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του οικισμού της Χρύσας, περιοχή στην οποία διαμένει εδώ και χρόνια ο εν λόγω Αντιδήμαρχος, το πολυτελές υπηρεσιακό όχημα με τις πορτοκαλί πινακίδες που έχει χρεωθεί στην Υπηρεσία του κ. Τσέπελη, εντοπίζεται παρκαρισμένο σε ένα στενό δίπλα ακριβώς από το σπίτι του. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο μετά τις 4.00, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το πολυτελές όχημα του Δήμου παρκαρισμένο, ή μάλλον επιμελώς κρυμμένο, πίσω από έναν κάδο απορριμμάτων και κατά το ήμισυ πάνω στο πεζοδρόμιο. Πέραν του “παράνομου” χαρακτήρα του παρκαρίσματος, το όχημα βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το σπίτι του Αντιδημάρχου! 

Φυσικά, η εν λόγω προκλητική πρακτική προκαλεί ποικίλα συναισθήματα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ευρύτερα τους Δημότες της Ξάνθης, στο σύνολό τους αρνητικά, γύρω από τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι καταχρώνται θέσεις και καρέκλες, αλλά και τα προνόμια που απορρέουν από αυτές. 

Όπως άλλωστε είναι γνωστό, το Υπηρεσιακό όχημα προορίζεται για τις ανάγκες αποκλειστικά και μόνο της Υπηρεσίας και όχι για να χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε αιρετούς προς όφελός τους, για τις προσωπικές τους μετακινήσεις οι οποίες δεν μπορεί (!) να καλύπτονται με δαπάνες του Δημοσίου και στην προκειμένη περίπτωση, του δήμου (έξοδα καυσίμων). 

Μάλιστα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να προκύπτουν εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αυτές ορίζονται από τον Νόμο, για να γίνεται χρήση κατ' εξαίρεση των υπηρεσιακών οχημάτων και ανάμεσα σε αυτές σίγουρα δεν είναι η μεταφορά των αιρετών στα σπίτια τους!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 1, της ΚΥΑ 129/2534/2010 (ΦΕΚ 108/Β) των υπουργείων Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Οικονομικών,  ρητά αναφέρεται ότι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν πρέπει να οδηγούνται από άλλον εκτός από τον υπεύθυνο οδηγό ή από αυτόν στον οποίο κατ’ εξαίρεση παρασχέθηκε η έγκριση για οδήγηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου (άρθρο 19, παρ. 4 του ν. 2503/1997).  Με απόφαση του οικείου Γ.Γ. της Περιφέρειας επιτρέπεται σε ειδικές περιπτώσεις η παροχή έγκρισης για κατ’ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων των ΟΤΑ από Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους ή και από ιδιώτες, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών, εφόσον έχουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης.

Θέση για το θέμα φυσικά πρέπει να λάβει, και μάλιστα άμεσα, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.





Δεν υπάρχουν σχόλια