GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκπαιδεύτηκαν σε θέματα επιστροφής μη νόμιμων μεταναστών 117 Αστυνομικοί

Οι εκπαιδεύσεις προβλέπονται στον πρώτο κύκλο δράσεων έτους 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών και εντάσσονται στο γενικότερο εθνικό...

Οι εκπαιδεύσεις προβλέπονται στον πρώτο κύκλο δράσεων έτους 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών και εντάσσονται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007 – 2013 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα για (117) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με αντικείμενο «Εκπαίδευση στις διαδικασίες επιστροφής των παράνομων μεταναστών». Πραγματοποιήθηκαν σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές τα διαστήματα 02/03-2-2015, 05/06-02-2015 και 09/10-02-2015, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής. 

Σκοπός των εκπαιδεύσεων, ήταν η επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού των περιφερειακών Υπηρεσιών, σε θέματα που αφορούν στις διαδικασίες επιστροφής των παράνομων μεταναστών που έχουν συλληφθεί στη χώρα μας, προκειμένου να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές τους ανάγκες.   

Το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν ειδικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές, ενώ στις θεματικές ενότητες του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν αντικείμενα θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας, που αφορούν, μεταξύ άλλων: 

Διαχείριση μεταναστών από την είσοδό τους στη χώρα μας έως την επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους. 

Υλοποίηση σχετικών διαταγών του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Έκδοση διοικητικών Αποφάσεων επιστροφής και απέλασης - παρατηρήσεις - προβλήματα επιστροφών. 

Αποτελεσματικότητα επιστροφών - προγράμματα εθελουσίων επιστροφών - άμεση ολοκλήρωση διαδικασιών. 

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδεύσεις αυτές, προβλέπονται στο πρόγραμμα του έτους 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής, εντάσσονται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007–2013 και χρηματοδοτούνται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από εθνικούς πόρους. 

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, πιστοποιητικά σπουδών στους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς απένειμε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Ταξίαρχος Σταματίνα Μίζη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια