GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ηλιοφάνεια με δόντια στην Ξάνθη για τα Θεοφάνεια – Βούτηξαν σε παγωμένα νερά για τον Σταυρό (+VIDEO)

-Στην πόλη της Ξάνθης ένας Βούλγαρος ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό -Στο Πόρτο Λάγος και στα Άβδηρα συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες ...

-Στην πόλη της Ξάνθης ένας Βούλγαρος ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό
-Στο Πόρτο Λάγος και στα Άβδηρα συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον αγιασμό των υδάτων

Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στον Νομό Ξάνθης αψήφισαν δεκάδες τολμηροί κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά στον ποταμό Κόσυνθο, το Λιμάνι των Αβδήρων καθώς και το Λιμάνι στο Πόρτο Λάγος για να πιάσουν τον σταυρό, κατά τη διάρκεια των τελετών καθαγιασμού των υδάτων την Τρίτη. 

Οι εκδηλώσεις αγιασμού των υδάτων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στη γέφυρα του Ποταμού Κόσυνθου στην Ξάνθη, τελετή που λαμβάνει χώρα επί σειρά ετών και την οποία κάθε χρόνο παρακολουθεί πλήθος κόσμου. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων μετά το καθιερωμένο τελετουργικό πέταξε στα παγωμένα νερά του ποταμού τον Τίμιο Σταυρό και επτά κολυμβητές βούτηξαν για να τον ανασύρουν. Τυχερός στάθηκε ο Dimov, από τη Βουλγαρία, που βρέθηκε στην περιοχή και επέλεξε να βουτήξει για το καλό, όπως δήλωσε αργότερα, ενώ ο Μητροπολίτης τον επιβράβευσε προσφέροντάς του έναν χρυσό σταυρό. Μάλιστα ο κ.κ. Παντελεήμων κάλεσε όλους όσους βούτηξαν στα νερά να προσέλθουν στη Μητρόπολη ώστε να τους προσφέρει σταυρούς από τα Ιεροσόλυμα. 

Στην τελετή το παρών έδωσαν οι τοπικές αρχές, ενώ διάχυτη ήταν η παρουσία πολιτικών και υποψήφιων πολιτικών ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου. Παρά την ηλιοφάνεια που επικρατούσε ήδη από νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι θερμοκρασίες παρέμεναν χαμηλές, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψήφισαν το κρύο και έδωσαν το παρών στην τελετή, παρακολουθώντας τον αγιασμό των υδάτων.  

Ακολούθως, και λίγο μετά τις 12.00 οι κύριες εκδηλώσεις καθαγιασμού των υδάτων του Νομού συνεχίστηκαν στο Λιμάνι των Αβδήρων όπου και εκεί είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου αναμένοντας τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, ενώ ολοκληρώθηκαν στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι. 

Εκεί περισσότεροι των δέκα κολυμβητών έπεσαν μέσα στα παγωμένα νερά του Λιμανιού για να ανασύρουν τον Σταυρό, ενώ όπως κάθε χρόνο, άνδρες του Λιμενικού βρίσκονταν προληπτικά μέσα στο νερό σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Μάλιστα ένας εκ των κολυμβητών μπερδεύτηκε και έπεσε στα παγωμένα νερά νωρίτερα, ενώ τυχερός ήταν ένας νεαρός από την περιοχή που κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό. Και σε αυτόν ο Μητροπολίτης δώρισε έναν χρυσό σταυρό ενώ συνεχάρη όλους όσοι βούτηξαν στο Λιμάνι. 

Ευχές και δηλώσεις! 
“Να ευχηθούμε καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους τους Ξανθιώτες και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες σήμερα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη αγιάστηκαν τα νερά και ελπίζω για ακόμη μια φορά να δώσει φώτιση στους ανθρώπους και όπως είπε και ο Μητροπολίτης να μείνουμε ενωμένοι αυτές τις δύσκολες ημέρες. Το κρύο ήταν τσουχτερό λίγο σήμερα αλλά η ζεστασιά στις καρδιές των Ξανθιωτών και νομίζω ότι ήταν το αντιστάθμισμα” ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ενώ από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης τόνισε πως “σήμερα στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων παρουσία του Μητροπολίτη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Εύχομαι το 2015 να είναι το έτος υπέρβασης των δυσκολιών για την παρτίδα μας και στους πολίτες εύχομαι υγεία, δύναμη και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Και επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο, εύχομαι ο θεός να φωτίσει τους συμπολίτες μας για να διαλέξουν τους καλύτερους για να μας κυβερνήσουν”. 

Στο μήνυμα των Θεοφανείων στάθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος επισήμανε πως “αξιωθήκαμε για άλλη μια φορά να ζούμε αυτή τη λαμπρή ημέρα των Θεοφανείων που εδώ τουλάχιστον στην περιοχή μας και από άποψη καιρικών συνθηκών είναι όντως λαμπρή. Μια ημέρα που αγιάζονται τα ύδατα αλά και ολόκληρη η φύση. Η σημερινή γιορτή λέγεται και γιορτή των φώτων και έχουμε ανάγκη από αυτό το φως, το φως του Χριστού, να φωλιάσει στις καρδιές μας, να μπει στα σπίτια μας, στην κοινωνία μας, σε ολόκληρο τον κόσμο, για να ειρηνεύσει ο κόσμος γιατί η έλευση του Χριστού σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους και να καταλαγιάσει τα μίση και τις κακίες. Στα παιδιά μας που αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό να τα ευχηθούμε ο Χριστός να σκεπάζει και να ευλογεί τη ζωή τους, όπως και να ευλογεί και τη ζωή όλων των πολιτών”.









Δεν υπάρχουν σχόλια