GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Δ. Σταμάτης – Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “φρούδες ελπίδες”, χαρακτήρισε άδικο τον ΕΝΦΙΑ

-Βρέθηκε στην περιοχή ο Υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου  -Αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις το...

-Βρέθηκε στην περιοχή ο Υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου 
-Αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που εκφράζει 
-Μεταξύ άλλων τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση “εκβίασε” τις εκλογές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κος Δημήτρης Σταμάτης, πραγματοποιώντας μια σύντομη επαφή με στελέχη και υποψήφιους Βουλευτής της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. 

Κατά τη διάρκεια αυτής μεταξύ άλλων επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε με σαφή τρόπο πως τάζει “φρούδες ελπίδες” στους πολίτες που δεν μπορεί να ικανοποιήσει ενώ εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε πως ο πρόεδρος του κ. Αλέξης Τσίπρας έχει έλλειμμα γνώσης γύρω από βασικά θέματα, παρά τη φιλοδοξία του να γίνει Πρωθυπουργός, όπως τον αριθμό των μελών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, παραδέχθηκε πως η ΝΔ έκανε λάθη, τα οποία όμως είχε το θάρρος να τα αναγνωρίσει, αλλά και αδικίες οι οποίες θα αρθούν είτε άμεσα ή σταδιακά. Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως μια από τις αδικίες που θα αποκατασταθούν άμεσα είναι η επαναφορά των επιδομάτων που λάμβαναν οι παλιννοστούντες και τα οποία καταργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα, ενώ τόνισε πως και ο ΕΝΦΙΑ δημιούργησε αδικίες οι οποίες ωστόσο θα αρθούν σταδιακά μέσα στο 2015, όπως σημείωσε ο ίδιος. 

“Παραβιάστηκε το σύνταγμα”
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Υπ. Επικρατείας ανέφερε πως βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της προεκλογικής ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για μια “ουσιαστική παραβίαση του συντάγματος η οποία οδήγησε τη χώρα σε εκλογές”, αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στάση που κράτησαν κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσφυγή στις κάλπες, τόνισε ο ίδιος, δεν επέτρεψε στη ΝΔ θα ολοκληρώσει το έργο της και θέτει τη χώρα σε σοβαρούς κινδύνους, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Σταμάτης η πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση Σαμαρά δημιούργησε ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, το όποιο εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

“Πήραμε μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα χέρια μας το 2012 έτοιμη να εκραγεί. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη του πολιτικού, δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί. Ο πολιτικός φαίνεται στα δύσκολα και τα καταφέραμε, ήταν ένα μικρό πλοίο που έπλεε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και φτύσαμε αίμα να φέρουμε αυτό το πλοίο σε λιμάνι ασφάλειας. Πήραμε μέτρα που πόνεσαν” σχολίασε ο ίδιος αναφερόμενος στην περίοδο που ανέλαβε την Πρωθυπουργία ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει πως “είχαμε ένα κράτος που δεν παρήγαγε τίποτα, εισήγαγε μόνο, κάναμε κατανάλωση αγαθών που τα παρήγαγαν στο εξωτερικό και τα πληρώναμε εμείς με χρήματα που τα δανειζόμασταν”. 

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εκβιασμό 
Ο κ. Σταμάτης αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του στη εκλογή ΠτΔ εκβίασε εκλογές και αυτό θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Όπως σημείωσε “μιλάμε για πολιτικό εκβιασμό που θα τον πληρώσει η χώρα. Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια παραβιάστηκε το Σύνταγμα γιατί χρειάστηκε αυτό το διάστημα να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκβιάστηκαν εκλογές παρά το Σύνταγμα. Αυτό το πληρώσαμε πριν από μερικά χρόνια και τότε είχαμε παραβίαση του Συντάγματος και σήμερα ακολουθώντας την ίδια μέθοδο κάποιοι που έχουν μοναδικό όραμα να καθίσουν σε κάποια καρέκλα οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές. Ήμασταν στην τελευταία φάση να κλείσουμε το Μνημόνιο και να φύγουμε, έμεναν κάποια πράγματα να τα συμφωνήσουμε”. 

Σχολιάζοντας πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Δραγασάκη ο κ. Σταμάτης ανέφερε πως “και ο κ. Δραγασάκης παραδέχεται πως εάν δεν κλείσουμε το συμφωνία και δεν πάρουμε αυτά τα 7 δις η χώρα θα πτωχεύσει, οι αντοχές της φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο. Λησμονεί ο κ. Δραγασάκης ότι τον Μάρτιο έχουμε και τα επιπλέον 4,3 δις και λένε ότι θα εκδώσουν γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και με αυτά θα καλύψουν τις υποχρεώσεις, και ποιος θα τα αγοράσει; Από την ώρα που εμείς είμαστε στον αέρα και δεν έχουμε κλείσει συμφωνία με τους δανειστές δεν υπάρχει κάποιος να εγγυηθεί. Οπότε τι μένει; Η όποια κυβέρνηση να βάλει χέρι στις καταθέσει των πολιτών με υποχρεωτική αγορά γραμματίων του δημοσίου ή να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ο άλλος είναι η πτώχευση. Σήμερα ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψελλίζει για περί συμφωνίας με τους δανειστές, τότε γιατί πάμε σε εκλογές;”.  

Ταυτόχρονα σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφερόμενος και πάλι σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιο του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως “οι άνθρωποι είναι άσχετοι από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Η φράση εμείς θα βαράμε νταούλια και οι άλλοι θα χορεύουν σε πληροφορώ ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα στα ξένα Κοινοβούλια. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει βασικά πράγματα, είπε ο είναι 17 οι χώρες της ΕΕ ενώ είναι 19, προστέθηκαν άλλες 2 πρόσφατα. Δεν ξέρει ποιο είναι το σύνολο των δυνατοτήτων της χώρας για την έκδοση γραμματίων του Δημοσίου. Λένε ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και θα φέρουν άλλον φόρο, αλλά αυτός που θα φέρουν θα είναι τετραπλάσιος”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια