GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καθηγήτρια από το ΔΠΘ στην ομάδα που μελέτησε τον σκελετό του τάφου της Αμφίπολης

Είναι σφίγγες. Κυριολεκτικά. Η Σέβη Τριανταφύλλου και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, που μελέτησαν και ολοκλήρωσαν την έρευνα πάνω στον σκελ...

Είναι σφίγγες. Κυριολεκτικά. Η Σέβη Τριανταφύλλου και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, που μελέτησαν και ολοκλήρωσαν την έρευνα πάνω στον σκελετό της Αμφίπολης, αρνούνται να πουν το παραμικρό για τα συμπέρασματά τους, τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Διδάσκουσες και οι δύο στο πανεπιστήμιο, νέες, παθιασμένες, επίμονες και συστηματικές επιστήμονες, ξέρουν ήδη το φύλο, την ηλικία, πιθανές ασθένειες του νεκρού της Αμφίπολης. Βέβαια, από νωρίς έχει γίνει σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες για την ακριβή ταυτότητα του νεκρού -πώς μπορεί αυτό να προκύψει από μια εξέταση ανθρωπολογικού υλικού;- ενώ είναι αμφίβολο αν μπορούν να καθορίσουν τα αίτια θανάτου.

Η Σεβαστή (Σέβη) Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1969, σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει μάστερ στην οστεολογία και την αρχαιολογία του θανάτου από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ενώ έκανε το διδακτορικό της στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι λέκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας και Οστεοαρχαιολογίας. Εχει λάβει μέρος στις ανασκαφές στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς, στην Πετρά Σητείας και αλλού.

Η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου σπούδασε Εθνολογία στο Τμήμα Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στη βιολογία, ανθρωπολογία και αρχαιολογία της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας με αντικείμενο την ανθρωπολογία και την αρχαιολογία αλπικών πληθυσμών. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια