GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοιξαν οι κάλπες, άνοιξαν και οι ουρανοί στην Ξάνθη – Πλημμύρισαν σπίτια, έκλεισαν δρόμοι! (+VIDEO)

-Προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές με το που άνοιξαν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής  -Παραδόθηκαν στο νερό σπίτια, αυλές και κα...

-Προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές με το που άνοιξαν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής 
-Παραδόθηκαν στο νερό σπίτια, αυλές και καλλιέργεις στο κάμπο της Ξάνθης
-Σοβαρά προβλήματα σε Γενισέα, Σέλινο, Μυρωδάτο, Βαφέικα και Κουτσό 

Σοβαρά προβλήματα στον κάμπο της Ξάνθης προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας και τη στιγμή που άνοιγαν οι κάλπες για τις Εθνικές Εκλογές οι ουρανοί άνοιξαν ξανά. 

Έκλεισαν δρόμοι! 
Η παρατεταμένη βροχή προκάλεσε ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα, ενώ στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης – Αβδήρων, στη διασταύρωση με τη Γενισέα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη λόγω των συσσωρευμένων στο οδόστρωμα υδάτων. Άνδρες της Τροχαίας τοποθέτησαν προειδοποιητικούς κώνους ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους διερχόμενους οδηγούς το πρόβλημα και ενημέρωναν τους πολίτες πως δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δρόμου. 

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην κίνηση των οχημάτων και στην παραλιακή ζώνη του Νομού, στην περιοχή της Μάνδρας αλλά και του Μυρωδάτου. 

Πλημμύρισαν αυλές και υπόγεια... 
Από τη νεροποντή πλημμύρισαν δεκάδες αυλές σπιτιών, αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με το μέγεθος της καταστροφής να μην μπορεί μέχρι στιγμής να εκτιμηθεί πλήρως. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Γενισέα, το Σέλινο, το Κουτσό, τα Βαφέικα αλλά και το Μυρωδάτο. 

Αγροτικά μηχανήματα στον κάμπο της Ξάνθης κυριολεκτικά σκεπάστηκαν από το νερό, ενώ σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους ξεχείλιζαν νερά της βροχής από τα αγροκτήματα πάνω στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν σημαντικά τη διέλευση των οχημάτων. Ένας αγροτικός ανελκυστήρας στην περιοχή του Αυξεντίου εγκλωβίστηκε, ενώ στα ορεινά του Νομού παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις. 

Μούσκεμα οι εκλογές 
Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο τα καιρικά προβλήματα επέφεραν δυσφορία στα εκλογικά τμήματα του Νομού, τα οποία αν και άνοιξαν κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στις 7.00 για αρκετή ώρα η προσέλευση των ψηφοφόρων παρέμενε ισχνή. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως και φέτος παρατηρήθηκαν, τα καθιερωμένα πλέον, προβλήματα με τις συνθέσεις των εφορευτικών επιτροπών καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που αν και είχαν κληθεί να παραστούν δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια