GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Σέρνεται” χρόνια η υπόθεση υπεξαίρεσης στο ΕΒΕ Ξάνθης – Ευθύνες σε μέλη της πρώην Διοίκησης (;)

-Καταθέτει αγωγή το Επιμελητήριο σε βάρος πρώην εργαζόμενης που κατηγορείται για υπεξαίρεση -Έχει καταδικαστεί στο ποινικό σκέλος  -Πό...

-Καταθέτει αγωγή το Επιμελητήριο σε βάρος πρώην εργαζόμενης που κατηγορείται για υπεξαίρεση
-Έχει καταδικαστεί στο ποινικό σκέλος 
-Πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλογίζει ευθύνες και σε τότε μέλη του Επιμελητηρίου

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης απασχόλησε το απόγευμα της Δευτέρας, για μια ακόμη φορά, η πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης που σημειώθηκε το 1999. 

Το Επιμελητήριο αποφάσισε να καταθέσει αγωγή σε βάρος της πρώην Διευθύντριας του ΕΒΕ για τη γνωστή υπόθεση υπεξαίρεσης, μιας και η ίδια έχει καταδικαστεί στο ποινικό σκέλος. Το Επιμελητήριο επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσει τα χρήματα ή έστω μέρος αυτών, που υπεξαιρέθηκαν την επίμαχη περίοδο αν και όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του οργάνου, η κατηγορούμενη δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά της ωστόσο το ΕΒΕΞ προχωρά στην άσκηση όλων των ένδικων μέσων εναντίον της. 

Καταδικάστηκε, αλλά... 
Αυτό ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΕΒΕ για την κατάθεση της αγωγής ήταν το γεγονός πως, όπως αναφέρθηκε, υπάρχει πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπόθεση σύμφωνα με το οποίο καταλογίζονται ευθύνες και σε μέλη της τότε Διοίκησης. 

Αυτό ανέφερε η κα Ελένη Κίτσου, η οποία μάλιστα ζήτησε να επανεξετάσει το Επιμελητήριο την υπόθεση, προτείνοντας να προσβληθούν δυο δικηγόροι που θα αναλάβουν να δουν από την αρχή την ιστορία της υπεξαίρεσης. Απαντώντας ο πρόεδρος του ΕΒΕ σημείωσε πως οι όποιες ευθύνες, εάν υπάρχουν, αφορούν τα μέλη της τότε Διοίκησης και η νυν κάνει ότι προβλέπεται σχετικώς από τη Νομοθεσία ενώ σημείωσε πως ήδη τόσα χρόνια έχουν καταβληθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τη νομική υποστήριξη από πλευράς του Επιμελητηρίου. 

Αντιδράσεις εξέφρασε και η κα Χρυσούλα Γρηγορίου, η οποία επίσης αναφέρθηκε στο εν λόγω πόρισμα, λέγοντας μάλιστα πως παρέστη στη δίκη της κατηγορούμενης πρώην Διευθύντριας και πως το Δικαστήριο δεν της καταλόγισε ευθύνες για όλο το ποσό που υπεξαίρεσαν.

Μέχρι στιγμής ωστόσο παραμένει άγνωστο το πλήρες πόρισμα του Ε.Σ. γύρω από την υπόθεση καθώς και το σκεπτικό με το οποίο αυτό καταλογίζει ευθύνες και σε ποιους.

Τα μέλη του ΕΒΕ αποφάνθηκαν θετικά στο αίτημα για την κατάθεση αγωγής και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα συνεχίζει να απασχολεί το Επιμελητήριο για αρκετό καιρό ακόμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια