GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θυελλώδεις άνεμοι και πτώσεις δέντρων στην Ξάνθη – Χιόνια στα σύνορα με τη Βουλγαρία

-Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία  -Κινούμενοι κάδοι απορριμμάτων... κατέληγαν πάνω σε Ι.Χ. ο...

-Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία 
-Κινούμενοι κάδοι απορριμμάτων... κατέληγαν πάνω σε Ι.Χ. οχήματα στην περιοχή της Νεάπολης 

Μικρής έκτασης ζημιές και προβλήματα προκλήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ξάνθη τις τελευταίες ώρες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έκαναν την εμφάνισή τους ήδη από την Τρίτη προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και ξερών κλαδιών την Τετάρτη, με πιο σημαντική τη πτώση ενός δέντρου επί της οδού Περικλέους στο ύψος των Στρατοπέδων. Το δέντρο ξάπλωσε στο οδόστρωμα, κόβοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ από την πτώση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην περίφραξη του στρατοπέδου. 

Το πρωί της ίδιας ημέρας οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Νεάπολης προκάλεσαν ζημίες σε Ι.Χ. οχήματα, μιας και οι κάδοι απορριμμάτων μετακινούνταν από τον αέρα καταλήγοντας πάνω σε αυτοκίνητα. Στην ανατολική είσοδο της πόλης οι πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων είχαν αναποδογυρίσει ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δέχθηκε δεκάδες κλήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Χιόνια στα... πολύ ορεινά! 
Παρά το γεγονός πως ένα μεγάλο τμήμα της χώρας παραδόθηκε στο χιόνι, στην Ξάνθη δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο μιας και η χιονόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης ήταν ισχνή ενώ οι δυνατοί άνεμοι απομάκρυναν το χιόνι από το έδαφος. 

Στην ορεινή περιοχή δεν κατεγράφησαν προβλήματα, ενώ αισθητή χιονόπτωση σημειώθηκε κοντά στις Θέρμες και στα σύνορα με τη Βουλγαρία, όπου κλήθηκε εκχιονιστικό μηχάνημα από το πρωί. 

Η θερμοκρασία παρέμενε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ προληπτικά απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων από τον κόμβο των Βαφαίικων μέχρι και την Κομοτηνή δια μέσω της Εγνατίας Οδού λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια