GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι η Skoda Ξάνθη - Κέρδισε εκτός έδρας τον Εργοτέλη (+ΦΩΤΟ)

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής. Είχε ουσία στο παιχνίδι της στο ...

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής. Είχε ουσία στο παιχνίδι της στο Παγκρήτιο στάδιο και με τον Χρήστο Λισγάρα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους και τον Κριστιάν Ομπόντο στο 71’ έφτασε στο 0-2 επί του Εργοτέλη κι έπιασε τους 21 πόντους στον βαθμολογικό πίνακα. Στο 22' ο Δημήτρης Κυριακίδης απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Χαντί.

Περιγραφή του αγώνα
Στο Παγκρήτιο Στάδιο ήταν η 14η φετινή αποστολή της SKODA ΞΑΝΘΗ για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Superleague. Με δύο διαδοχικές εντός έδρας επιτυχίες και καλή ψυχολογία ταξίδεψε στο Ηράκλειο η ξανθιώτικη ομάδα για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη που βρισκόταν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας έχοντας προχωρήσει εσχάτως και στις πρώτες αλλαγές στο ρόστερ του. Στις έξι προηγούμενες προσπάθειές τους οι παίκτες της SKODA ΞΑΝΘΗ είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στην βάση τους συνολικά με δύο βαθμούς από τις ισοπαλίες σε Γιάννινα και Ν. Σμύρνη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο παιχνίδι αυτό δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Σίλβα Κλέιτον που ήταν τιμωρημένος (4 κίτρινες) ενώ στην Ξάνθη παρέμεινε και ο Αντώνης Ράνος. Ο Ρουμάνος προπονητής παράταξε τους Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, Γουάλας και Μπαξεβανίδη στα άκρα της άμυνας, Γούτα και Λισγάρα κεντρικό αμυντικό «δίδυμο», Παπαστεριανό – Βασιλακάκη και Ομπόντο στον άξονα και τους Σολτάνι, Λουσέρο και Καπετάνο στα πλάγια και στην κορυφή της επίθεσης αντίστοιχα, προχωρώντας σε 4 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη μεριά ο Παύλος Δερμιτζάκης που ήθελε την πρώτη εντός έδρας νίκη της ομάδας του παρέταξε τους Καβουσάκη, Ζαγναφέρη, Λυκογιάννη, Κοζορώνη, Γιοβάνοβιτ, Γκέντσογλου, Χαντί, Γιουσούφ, Μπογκντάνοφ, Χαλκιαδάκη, Παμλίδη.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Η SKODA ΞΑΝΘΗ σχετικά γρήγορα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε περισσότερο κατοχή μπάλας στο 20λεπτο. Ωστόσο στο 21ο λεπτό ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γουάλας πάνω στον Γιουσούφ και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Χαντί. Ο Δημήτρης Κυριακίδης όμως έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του αρχηγού των γηπεδούχων. Στη συνέχεια η ξανθιώτικη ομάδα απείλησε άμεσα με Παπαστεριανό, Λισγάρα και Σολτάνι χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει κάτι που δεν έγινε ούτε στη φάση του 38’ με την προσπάθεια του Καπετάνου. Μέχρι αυτό το σημείο οι τελικές προσπάθειες ήταν 2 για τον Εργοτέλη και 8 για την SKODA ΞΑΝΘΗ που υπερείχε και στα κόρνερ. Το φινάλε στο πρώτο μέρος ήταν ιδανικό για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί στο σκορ. Από μία στημένη φάση, ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Καπετάνο να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και τον Λισγάρα με το 3ο φετινό του γκολ να κάνει το 0-1 με κοντινή προβολή.

Με αλλαγή ξεκίνησε το β’ μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου περνώντας στο παιχνίδι τον Μπέρτο στη θέση του Γουάλας. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο με τον Παύλο Δερμιτζάκη να κάνει δύο διορθωτικές κινήσεις στο 57ο λεπτό. Άλαν και Νόσκοβιτς πήραν τις θέσεις των Χαντί και Παμλίδη αντίστοιχα. Ρυθμό δεν είχε η επανάληψη όπως στο α’ μέρος με αρκετές μικροδιακοπές στο παιχνίδι. Τρίτη αλλαγή στο 70’ για τους γηπεδούχους με τον Μπαμ Μπαμ να περνά στη θέση του Κοζορώνη. Δευτερόλεπτα μετά ο Σολτάνι συνεργάστηκε με τον Καπετάνο κι έκανε την σέντρα στο σημείο του πέναλτι όπου ο Ομπόντο με σουτ έκανε το 0-2 «κλειδώνοντας» την πρώτη εκτός έδρας νίκη της SKODA ΞΑΝΘΗ στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες στιγμές
9' Σουτ από τον Καζναφέρη που κόντραρε δεν απείλησε την ξανθιώτικη ομάδα με τον Γούτα να διώχνει.
11’ Η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βασιλακάκη κατέληξε στα χέρια του Καβουσάκη.
17’ Την κεφαλιά του αμαρκάριστου Λουσέρο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
21’ Πέναλτι για τον Εργοτέλη σε μαρκάρισμα του Γουάλας στον Γιουσούφ.
22’ Την εκτέλεση πέναλτι του Χαντί απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Κυριακίδης!
23’ Το σουτ του Παπαστεριανού πέρασε άουτ.
24’ Μετά από κόρνερ ο Λισγάρας έκανε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.
25’ Ο Σολτάνι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Καβουσάκης.
38’ Κάθετη πάσα του Σολτάνι που πέρασε για τον Καπετάνο, με τον τελευταίο να μην βρίσκει τον στόχο πιεζόμενος.
40’ Σέντρα του Παπαστεριανού από δεξιά, η κεφαλιά του Γούτα κατέληξε στα χέρια του Καβουσάκη.
43’ Ο Λυκογιάννης πήρε την κεφαλιά από κόρνερ άουτ.
45’ Ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Λισγάρας με προβολή έκανε το 0-1.
51’ Ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του Μπογκντάνοφ.
71’ Ο Σολτάνι έκανε την σέντρα και ο Ομπόντο με σουτ σημείωσε το 0-2
81’ Το σουτ του Ομπόντο απέκρουσε ο Καβουσάκης.

Διαιτητές
Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (ΕΠΣ Άρτας)
Α' Βοηθός: Μαγιάννης Χρήστος (ΕΠΣ Άρτας)
Β' Βοηθός: Πασχάλης Γιώργος (ΕΠΣ Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Γιαννουλάκης Γιώργος (ΕΠΣ Χανίων)
Κίτρινες: 21’ Γουάλας, 34’ Λισγάρας, 62’ Νόσκοβιτς, 70’ Παπαστεριανός, 75’ Άλαν, 88’ Γιοβάνοβιτς.
Κόκκινη:

Συνθέσεις
Εργοτέλης: Καβουσάκης, Ζαγναφέρης, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (70’ Μπαμ Μπαμ), Γιοβάνοβιτς, Γκέντσογλου, Χαντί (57’ Άλαν), Γιουσούφ, Μπογκντάνοφ, Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (57’ Νοσκοβιτς).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας (46’ Μπέρτος), Γούτας, Λισγάρας, Ομπόντο, Βασιλακάκης (89’ Ρούντι), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (83’ Φλίσκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια