GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πάνω από 43.000 ευρώ συγκέντρωσε το Κοινωνικό Λαχείο της Ξάνθης – Δόθηκαν τα δώρα (+ΦΩΤΟ)

-Δεν βρέθηκε τυχερός για το πρώτο δώρο που κλήρωνε το Λαχείο, ένα μηχανάκι  -Παρέλαβαν τα δώρα τους οι τυχεροί των λαχνών  Πάνω από ...

-Δεν βρέθηκε τυχερός για το πρώτο δώρο που κλήρωνε το Λαχείο, ένα μηχανάκι 
-Παρέλαβαν τα δώρα τους οι τυχεροί των λαχνών 

Πάνω από 43.000 ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος το Κοινωνικό Λαχείο της Ξάνθης τα έσοδα του οποίου ενισχύουν οικονομικά τη λειτουργία επτά φορέων της περιοχής. 

Η διάθεση του Κοινωνικού Λαχείου, που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό μιας και πραγματοποιείται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο ενώ το πρωί της Δευτέρας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης οι διοργανωτές σε μια μικρή τελετή παρέδωσαν τα δώρα στους κατόχους των τυχερών λαχνών. Ένα ποδήλατο, ένας πίνακας ζωγραφικής με λάδι και ένας θερμοσίφωνας είναι μερικά από τα δώρα που παραδόθηκαν, ωστόσο ο πρώτος τυχερός λαχνός που πρόσφερε ως δώρο ένα μηχανάκι δεν κληρώθηκε προς απογοήτευση των διοργανωτών.  

“Όπως κάθε χρόνο, την περίοδο αυτή παραδίδουμε τα δώρα στους τυχερούς του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης. Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, τους φορείς και τους συλλόγους, που έστω διέθεσαν 1 ευρώ για το Λαχείο. 7 φορείς συμμετείχαν και φέτος με μεγάλη προσφορά στην πόλη και τα έσοδα μας ανήλθαν σε 43.927 ευρώ. Μέσα σε μια μεγάλη οικονομική κρίση φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό και καταφέραμε να μαζέψουμε όλη αυτή την αγάπη του κόσμου η οποία επιστρέφει πάλι στον κόσμο γιατί όπως ξέρετε όλοι αυτοί οι φορείς έχουν πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο” τονίζει ο κ. Γιάννης Παπαχρόνης πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και του Γηροκομείου Ξάνθης για να προσθέσει πως “θέλουμε η λαχειοφόρος να συνεχιστεί. Είναι η πιο αξιοπρεπής μορφή για να μαζέψουν οι Σύλλογοί μας λεφτά”. 

Από τη μεριά του ο κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης και γνωστός ζωγράφος που δώρισε μάλιστα έναν του πίνακα για τη λαχειοφόρο τονίζει πως “ξεκινήσαμε το 2012 με μια έκθεση ζωγραφικής συγκεντρώνοντας ποσά για να ενισχύσουμε τον Σύλλογο Αιμοδοτών, το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο. Το 2012 δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Λαχείο και κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χρήματα για τους Συλλόγους που έχουν μεγάλη ανάγκη οικονομική στην πόλη μας. Φέτος έχω δωρίσει ξανά έναν πίνακα αυθεντικό με λάδι, και τον έτυχαν από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών. 

Οι φορείς που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Λαχείο είναι το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό, ο Σύλλογος Αιμοδοτών, ο Ερυθρός Σταυρός, το Κοινωνικό Ιατρείο, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών. 

“Η ανταπόκρισή του κόσμου από το ποσό που συγκεντρώθηκε φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλη και φυσικά εάν δεν συμμετείχε ο κόσμος δεν θα είχε επιτυχία αυτή η εκδήλωση που θα γίνεται κάθε χρόνο. Πρέπει όλοι να το μάθουν γιατί μέσα από αυτό καλύπτουν πολλά από τα έξοδά τους οι Σύλλογοι της περιοχής που τα έχουν ανάγκη και είναι καλό να συμμετέχει και περισσότερος κόσμος” προσθέτει ο κ. Χατζηεφραιμίδης. 

Στην τελετή παράδοσης των δώρων βρέθηκαν και δυο ελεύθεροι επαγγελματίες που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρα. “Εμείς προσφέραμε ένα μηχανάκι, για καθημερινή χρήση οικονομικό εύχρηστο, το οποίο δεν κληρώθηκε και ελπίζω να κληρωθεί την επόμενη φορά και να υπάρξει ένας τυχερός ο οποίος θα το οδηγά και θα σκέφτεται την προσφορά του. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και τιμή που μας δίνουν την ευκαιρία οι συνάθρωποί μας που μπορούν να βοηθούν τις ευπαθείς ομάδες να συμβάλουμε και εμείς όπως μπορούμε, αυτό θα έπρεπε να κάνουμε όλοι, είμαστε πολύ περήφανοι που από το απόθεμα καρδιάς τους οι πολίτες προσφέρουν και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι γιατί στην ουσία αυτό μένει και δείχνει και την ποιότητα των ανθρώπων της Ξάνθης” σημειώνει ο κ. Γιώργος Καρανικολάου, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της επιχείρησης που προσέφερε 2 ποδήλατα, κ. Κωνσταντίνος Τσουνάκος τονίζει πως “έχουμε προσφέρει 2 ποδήλατα στο Λαχείο. Είναι μια ενέργεια που πριν από χρόνια της συζητήσαμε με τον κ. Παπαχρόνη και μας φάνηκε κοινωνικά ορθή και αποφασίσαμε από τότε κάθε χρόνο να δίνουμε κάποια ποδήλατα και να ενισχύουμε όπως μπορούμε και εμείς. Το θεωρώ δεδομένο ότι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε και η κοινωνία μας υποφέρει θα πρέπει όλοι μας να να ενισχύουμε όπως μπορούμε αυτές τις δράσεις”. 




Δεν υπάρχουν σχόλια