GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η Ξάνθη – Ξωτικά, δέντρο ευχών, καρουζέλ και Άη Βασίλης (+VIDEO)

-Άνοιξε τις πόρτες της το απόγευμα της Παρασκευής η Γειτονιά του Άη Βασίλη στην Κ. Πλατεία  -Τα έσοδα από τη λειτουργίας της πάνε σε ...

-Άνοιξε τις πόρτες της το απόγευμα της Παρασκευής η Γειτονιά του Άη Βασίλη στην Κ. Πλατεία 
-Τα έσοδα από τη λειτουργίας της πάνε σε φιλανθρωπικές δράσεις 
-Το τουριστικό τρενάκι του Δήμου πραγματοποιεί βόλτες ντυμένο χριστουγεννιάτικα μέσα στην πόλη 

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μπήκε και επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής η πόλη της Ξάνθης, καθώς πέραν του γεγονότος πως τέθηκε σε λειτουργία το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, άνοιξε τις πόρτες της για τέταρτη συνεχή χρονιά η “Γειτονιά του Άη Βασίλη”.  

Ξωτικά, μουσικοχορευτικά δρώμενα, εορταστικά γλυκίσματα, ένα καρουζέλ και το δέντρο των ευχών συνθέτουν σε γενικές γραμμές την εικόνα της Γειτονιάς, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό και πόλο έλξης μιας και προσδίδει μια ιδιαίτερη νότα στην πόλη κατά τη διάρκεια των εορτών. Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, ενώ ήδη εδώ και μερικές ημέρες η πόλη έχει στολιστεί χριστουγεννιάτικα. 

Την ίδια στιγμή το τουριστικό τρενάκι του Δήμου “ντύθηκε” και αυτό στο πνεύμα των εορτών, πραγματοποιώντας δωρεάν περιπλανήσεις μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της Παλιάς Πόλης. 

Η είσοδος στη Γειτονιά του Άη Βασίλη είναι και φέτος δωρεάν, όπως και οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα εντός αυτής, ενώ τα όσα χρήματα συγκεντρώνονται τόσο από τα αγαθά που μπορεί κανείς να προμηθευτεί μέσα στη Γειτονιά όσο και από τη λειτουργία του καρουζέλ, αποδίδονται σε φιλανθρωπικές δράσεις, όπως η ενίσχυση του Γηροκομείου και του Ψυχολογικού Κέντρου καθώς και η στήριξη οικονομικά ευπαθών οικογενειών της περιοχής. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως τα τελευταία τρία χρόνια, ο θεσμός κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 23.000 ευρώ ενώ έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των πολιτιστικών φορέων της περιοχής, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια