GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έσπασε το ανάχωμα στο Πέταλο του Έβρου – Στο πόδι κάτοικοι και Αρχές για τις πλημμύρες (+VIDEO)

-Η στάθμη του νερού εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το όριο του συναγερμού  Επικίνδυνη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στον...


-Η στάθμη του νερού εξακολουθεί να παραμένει πάνω από το όριο του συναγερμού 

Επικίνδυνη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με το πρόβλημα να έχει μετατοπιστεί πλέον κυρίως στο Νότιο τμήμα του Νομού. 

Ο Έβρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τη Δευτέρα έσπασε το ανάχωμα και στο Πέταλο. Συνεργεία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δίνουν μάχη καθημερινά για να συγκρατήσουν τα νερά του ποταμού, ενώ χιλιάδες στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει.  

Από τις πλημμύρες έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια. 

Οι κάτοικοι διακατέχονται από αισθήματα έντονης ανησυχίας μιας και δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους ξημερώνει ενώ τα νερά του ποταμού θέτουν σε δοκιμασία αναχώματα και Αρχές. 

Στο βόριο τμήμα του Νομού τα φαινόμενα παρουσιάζουν ύφεση, με τη στάθμη του νερού να υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο η εικόνα είναι διαφορετική στο νότιο τμήμα. Εκεί κατά μέσο όρο η στάθμη αγγίζει τα 7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6. 

Επιπλέον πονοκέφαλο στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκαλούν και οι μεγάλες ποσότητες υδάτων που καταλήγουν στο ύψους του Τυχερού από τον ποταμό Εργίνη της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια