GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άγνοια δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης

-Μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου και παρά τον ντόρο δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο  Πλήρη άγνοια για το αίτημα μετεγκατάστα...

-Μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου και παρά τον ντόρο δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο 

Πλήρη άγνοια για το αίτημα μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου από τη Γενισέα του Δήμου Αβδήρων στην πόλη της Ξάνθης και δη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΦΙΑΠ δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας. 

Σε έγγραφη απάντησή του προς τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό, την οποία έχει εξασφαλίσει κατά αποκλειστικότητα το ThrakiToday.com, επισημαίνεται πως από τα αρχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας δεν βρέθηκε κάποιο έγγραφο υποβολής αιτήματος μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης. 

Υπενθυμίζεται πως ο Βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη υπέβαλε σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο ζητώντας να ενημερωθεί για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει το αρμόδιο Υπουργείο στο αίτημα που έχει εκφραστεί για τη μεταφορά του Σχολείου. Από την πλευρά του ωστόσο το Υπουργείο διευκρινίζει πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την υλοποίηση έργων σχολικής στέγης, όπως η μεταστέγαση, η προσθήκη ή ανέγερση νέου κτιρίου,  προαπαιτείται η εκπόνηση και έγκριση κτιριολογικού προγράμματος από την αρμόδια Διεύθυνσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, η οποία μάλιστα προηγείται του σταδίου μεταστέγασης, με σκοπό τη γνωστοποίηση των προδιαγραφών των χώρων, ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών, και την προσαρμογή των χώρων στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η μέριμνα για τη σχολική στέγη με τον Καλλικράτη εμπίπτει εξ ολοκλήρου στους Δήμους. Ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο διευκρινίζεται πως μετά από αίτημα του Υπουργείου έγινε γνωστό από πλευράς της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ πως η εν λόγω Υπηρεσία υπέβαλε στις 27 Αυγούστου έγγραφο με θέμα “Στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης” ζητώντας από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης την παραχώρηση του χώρου των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης για τη μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας καθώς και πως "από τα αρχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας δεν βρέθηκε κάποιο έγγραφο υποβολής αιτήματος μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης". 

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα πως οι έως τώρα συζητήσεις γύρω από τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου διεξάγονται χωρίς να έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μετά την αξιολόγηση του χώρου θα κρίνει και το κατά πόσο αυτός πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και θα δώσει το πράσινο φως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια