GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γρηγόρης Καλομοίρης της ΑΔΕΔΥ - “Τα Μνημόνια παραμένουν πραγματικότητα”

-Συγκέντρωση ενημέρωσης με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης  Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε την Τρίτη το μέλος της ...

-Συγκέντρωση ενημέρωσης με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε την Τρίτη το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Γρηγόρης Καλομοίρης, δίνοντας το παρών σε συγκέντρωση ενημέρωσης των δημοσίων υπαλλήλων που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. 

Ο κ. Καλομοίρης προχώρησε σε μια ενδελεχή ενημέρωση προς τα μέλη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που έδωσαν το παρών στο Εργατικό Κέντρο γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων, αλλά και το δυσοίωνο μέλλον αυτό όπως καταγράφεται μέσα από τον προϋπολογισμό του 2015. 

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Μπούτος, που προλόγισε τον καλεσμένο, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Βασιλειάδης. 

Έρχονται μέτρα... δύσκολα! 
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καλομοίρης αναφέρθηκε στα όσα έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων και πάντα σε βάρος των εργασιακό τους δικαιωμάτων. “Κάθε φορά έρχονται πιο σκληρά, πιο αντιλαϊκά μέτρα” σημείωσε χαρακτηριστικά παραθέτοντας στοιχεία γύρω από τον προϋπολογισμό από τα οποία προκύπτει περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου του μέσου πολίτη τη στιγμή που μια ολιγαρχία πλουσίων γίνεται συνεχώς πιο πλούσια. 

“Μέσα σε αυτή την περίοδο της επίθεσης στα εισοδήματα των πολιτών υπάρχουν τα τμήματα εκείνα που κερδίζουν από την πολιτική που εφαρμόζεται. Βλέπουμε ότι αυξάνεται η φορολογία των φυσικών προσώπων και μειώνεται αυτή των Νομικών προσώπων. Μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις καθώς και οι κοινωνικές δαπάνες ενώ  η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ έκανε λόγο για μια πολιτική επιβολή μέτρων λιτότητας τα οποία αποφασίζονται από εξωτερικά όργανα. “Τα Μνημόνια, παρά τα όσα μας λένε είναι πραγματικότητα. Βλέπουμε να διαιωνίζονται πολιτικές λιτότητας, ειδικά για το δημόσιο. Έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα για το νέο μισθολόγιο, το οποίο εξισώνει τους νεοπροσληφθέντες με τον ιδιωτικό τομέα. Το επόμενο βήμα είναι η παραπέρα μείωση τω μισθών έτσι όλοι να εξισωθούν μετά με τους νεοπροσληφθέντες. Η λογική τους είναι μειώσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα”. 

Λύση η αντίδραση 
Μάλιστα, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καλομοίρης η οργανωμένη και συσπειρωμένη αντίδραση είναι ο μονόδρομος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. “Στόχος τους είναι να συνδέσουν την αξιολόγηση με τη μισθολογική εξέλιξη ώστε να καθηλώσουν ή να υποβαθμίσουν τους μισθούς χρησιμοποιώντας την αξιολόγηση. Βέβαια το ότι δεν πέρασε η αξιολόγηση και τόσο καιρό την πάνε και τη φέρνουν είναι μια νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος που αντέδρασε. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε” τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια