GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος: "Πρέπει να γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία"

Σε 1.000 με 1.200 υπολογίζουν τις ελλείψεις στα σχολεία στο υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,...

Σε 1.000 με 1.200 υπολογίζουν τις ελλείψεις στα σχολεία στο υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος είπε ότι οι καταλήψεις παρουσιάζουν πτωτική τάση αλλά καλύτερη εικόνα θα έχει αύριο που θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία σήμερα είναι κλειστά γιατί οι εκπαιδευτικοί εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος είπε επίσης ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην έχουμε απώλειες όσον αφορά στην διδακτέα ύλη.

Συνολικά υπολόγισε τα κενά στον χώρο της παιδείας σε 22.500. Είπε επίσης ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε 192 φορείς. Είπε ότι το υπουργείο θα κάνει την σωστή διαχείριση και αν είναι πλεονάζοντες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στην εκπαίδευση.

«Εκτιμών ότι δεν θα κλείσει απόλυτα το θέμα αν δεν προχωρήσουμε σε μαζικό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Αν δεν γίνει όπως το διεκδικούμε δεν θα κλείσουν ποτέ τα κενά. Του χρόνου η κατάσταση θα είναι χειρότερη αν δεν προχωρήσουμε σε προσλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια