GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το αμάξι “τσαλακώθηκε” αλλά βγήκε ζωντανός – Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης από την Τροχαία Ξάνθης (+VIDEO)

-Για ακόμη μια χρονιά η ετήσια έκθεση της Τροχαίας Ξάνθης στοχεύει στη μείωση των ατυχημάτων  Η σωστή ενημέρωση των οδηγών για θέμα...

-Για ακόμη μια χρονιά η ετήσια έκθεση της Τροχαίας Ξάνθης στοχεύει στη μείωση των ατυχημάτων 

Η σωστή ενημέρωση των οδηγών για θέματα οδικής ασφάλειας με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι η σπίθα που πυροδότησε και φέτος την ετήσια έκθεση της Τροχαίας στην Ξάνθη. 

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τη συνεργασία και συνδρομή των Δήμων Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης, καθώς και της Μητρόπολης η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, το Τμήμα Τροχαίας, κατάφεραν να διοργανώσουν και φέτος την έκθεση, που στεγάζεται από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τυπώνοντας και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό με συμβουλές οδικής ασφάλειας 

“Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το τροχαίο ατύχημα, τους παράγοντες που επιδρούν πάνω σε αυτό και τους λόγους συντελούν στο να σημειωθεί κάποιο” εξηγεί ο υποδιοικητής της Τροχαίας κ. Ευάγγελος Μπουρδούβαλης τονίζοντας πως “στόχος μας είναι όσο το δυνατόν καλύτερα να ευαισθητοποιήσουμε όλους όσοι θα επισκεφτούν την έκθεσή μας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αυτός είναι ο σκοπός μας. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι μαζί. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε, μέσω από οπτικοακουστικό υλικό να ενημερώσουμε τους πολίτες και τα σχολεία που είναι οι αυριανοί οδηγοί για μια σωστή οδική συμπεριφορά για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα τροχαία ατυχήματα”. 

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει ο ίδιος,  “θα πρέπει οι γονείς οι ίδιοι να δώσουν κάποια μαθήματα στα παιδιά, να μην τα αφήνουν μόνα τους και να προσπαθούν να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ώστε να μαθαίνουν και τα παιδιά να χρησιμοποιούν για παράδειγμα τις διαβάσεις, να πηγαίνουν απ' όπου είναι όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα και να μην περνάμε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και ειδικά το πρωί που πηγαίνουν στο σχολείο. Οι δικυκλιστές πρέπει να φοράνε οπωσδήποτε κράνος. Δεν είναι σκοπός μας το να βεβαιώνουμε παραβάσεις, αλλά να φοράμε το κράνος για να προστατέψουμε το κεφάλι μας που είναι το πιο ζωτικό σημείο του σώματός μας σε περίπτωση πτώσης”, ενώ προσθέτει πως “ειδικά τώρα που χαλάει ο καιρός, να προσέχουμε τα λάστιχα, να κοιτάζουμε εάν είναι σωστά. Ο παγετός και οι βροχές συντελούν στο να έχουμε πάρα πολλές συγκρούσεις ειδικά μέσα στην πόλη. Το ποτό και το κινητό τηλέφωνο είναι επίσης δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που συντελούν στο να σημειωθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”. 

Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα ο ίδιος επισημαίνει πως  “μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλά επίπεδα. Έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της περιοχής και με την Εγνατία οδό έχει αποσυμφορηθεί το παλιό δίκτυο της πόλης μας πάρα πολύ και αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων.  Αλλά αυτό δεν μας ικανοποιεί εμάς καθώς θέλουμε το καλύτερο, δηλαδή να μην έχουμε καθόλου τροχαία ατυχήματα”.

Στην είσοδο της έκθεσης τοποθετήθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, και το οποίο μάλιστα έχει στην κυριολεξία “τσαλακωθεί” από τις σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστη, ωστόσο ο οδηγός αυτού κατάφερε να σωθεί ακολουθώντας τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς. Αντίστοιχα εκθέματα τοποθετούνται κατά καιρούς σε ανάλογες δράσεις της Τροχαίας ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για το πόσο σωτήρια για τη ζωή τους μπορεί να φανεί η οδική ασφάλεια.









Δεν υπάρχουν σχόλια