GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαψεύδει η ΕΛΜΕ Ξάνθης τα περί διαγραφών Μελισσόπουλου και Παπαδόπουλου

Στην πλήρη και κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας κατά το οποίο η ΕΛΜΕ φέρεται να διέγραψε τον κ. Σάββατο Μελισσόπου...

elme_xanthisΣτην πλήρη και κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας κατά το οποίο η ΕΛΜΕ φέρεται να διέγραψε τον κ. Σάββατο Μελισσόπουλο και τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο από τη δύναμή της προχώρησε η ΕΛΜΕ Ξάνθης. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  ΕΛΜΕ Ξάνθης φέρεται να έχει λάβει απόφαση, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής, να διαγράψει από μέλη της τον Περιφερειακό Διευθυντή Σ. Μελισσόπουλο και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τη μεριά της ωστόσο η ΕΛΜΕ το διαψεύδει, λέγοντας αφενός πως ο κ. Μελισσόπουλος είναι δάσκαλος και ως εκ τούτου δεν υπάγεται στην ΕΛΜΕ ενώ για τον κ. Παπαδόπουλο διευκρινίζει πως η διαγραφή ενός μέλος της ΕΛΜΕ γίνεται μέσω της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το καταστατικό. Άξιο αναφοράς ωστόσο το γεγονός πως η πρόεδρος της ΕΛΜΕ φαίνεται να παραχωρεί σχετικές δηλώσεις στο εν λόγω ΜΜΕ και μάλιστα να επιβεβαιώνει τις διαγραφές! 

Αναλυτικά σε ανάρτησή της η ΕΛΜΕ επισημαίνει τα εξής:  
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός μάθαμε ότι διαγράψαμε από την ΕΛΜΕ τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Σ.Μελισσόπουλο (!) και τον Δ/ντη Β/θμιας Γ.Παπαδόπουλο.
Πληροφορούμε τη δημοσιογράφο κυρία Ξανθοπούλου ότι:
- Αδυνατούμε να διαγράψουμε από την ΕΛΜΕ τον κύριο Μελισσόπουλο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι δάσκαλος και ΔΕΝ ανήκει στην ΕΛΜΕ.
- ΔΕΝ διαγράψαμε τον κύριο Παπαδόπουλο. Αν ο κύριος Παπαδόπουλος, ή οποιοσδήποτε άλλος, καμιά φορά διαγραφεί, θα γίνει ύστερα από γενική συνέλευση, με όλες τις τυπικές διαδικασίες, όπως ορίζει το καταστατικό μας. 
Θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου από το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Το ρεπορτάζ που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΛΜΕ
"Τη διαγραφή του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλου και του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γιώργου Παπαδόπουλου από μέλη του συλλόγου Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε γενική συνέλευση τα μέλη του συλλόγου! Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση σε πανελλήνια κλίμακα καθώς το σκεπτικό της αφορά το φλέγον θέμα της αξιολόγησης σε σχέση με τον θεσμικό ρόλο των διαγραφέντων που τους υποχρεώνει να αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενέργεια που τους θέτει προ του διλήμματος : «Αν αξιολογήσετε συναδέλφους δεν θεωρήστε συνάδελφοι» και όλο αυτό εντάσσεται στην επιχειρηματολογία που προβάλλεται από τα μέλη και την διοίκηση ότι η αξιολόγηση ισοδυναμεί με απόλυση. Να σημειώσουμε ότι καθόσον η διαδικασία της αξιολόγησης δεν έχει ξεκινήσει η απόφαση ή η πρόθεση αυτή ενέχει και εκβιαστικό χαρακτήρα.

Τους «αξιολόγησαν» …συναδελφικά!
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Μαρία Λουκοπούλου η διαγραφή αφορά μια πρόθεση που εκφράστηκε από τα μέλη και δεν έχει ολοκληρωθεί σαν διαδικασία. Σ' ότι αφορά το σκεπτικό της τόνισε: «Εφόσον θέλουν να θεωρούνται συνάδελφοι πρέπει να συμπεριφέρονται και σαν συνάδελφοι. Δεν μπορεί να αξιολογούν τους συναδέλφους τους κάτι που είναι συνώνυμο της απόλυσης». Για το γεγονός δε ότι αυτό (αξιολόγηση) αποτελεί υπηρεσιακό τους καθήκον που απορρέει εκ του θεσμικού τους ρόλου η απάντηση της ΕΛΜΕ είναι: «Τόσο ο διευθυντής όσο και ο προϊστάμενος είναι για να οργανώνουν, να συντονίζουν και να ρυθμίζουν εκπαιδευτικά θέματα και όχι να αξιολογούν τους συναδέλφους τους».

Την λύπη του εξέφρασε ο Σ. Μελισσόπουλος – Άγνοια είχε ο Παπαδόπουλος
Την έκπληξή του αλλά και την λύπη του για την ενέργεια αυτή των συναδέλφων του εξέφρασε ο κ. Μελισσόπουλος και επιφυλάχθηκε να απαντήσει επίσημα όταν του επιδοθεί το σχετικό έγγραφο. Άγνοια δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος είπε ότι δεν έλαβε κανένα σχετικό έγγραφο και ότι πληροφορήθηκε το θέμα από το «Ε»."

Δεν υπάρχουν σχόλια