GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επικίνδυνες βαφές μαλλιών στην αγορά

Βαφές μαλλιών αμφίβολης ποιότητας κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Οι έλεγχοι που γίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) είνα...

vafes malion
Βαφές μαλλιών αμφίβολης ποιότητας κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Οι έλεγχοι που γίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι υποτυπώδεις, την ώρα που η αγορά αλλάζει προς το χειρότερο, λόγω της κρίσης.

Πλανόδιοι πωλητές διαθέτουν στα κομμωτήρια βαφές με άγνωστη προέλευση, τις οποίες χρεώνουν σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από εκείνες των επώνυμων προϊόντων που κάνουν ορισμένα από αυτά και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το κόστος των υλικών που απαιτούνται.

Σε κάθε περίπτωση, οι βαφές μαλλιών ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για την υγεία, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Πολύ συχνά είναι τα περιστατικά γυναικών και ανδρών που έχουν υποστεί δερματικές βλάβες έπειτα από χρήση βαφής.

Ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που αφορούν την υποβάθμιση της τρίχας εξαιτίας συγκεκριμένου προϊόντος.

Από την ανασκόπηση των ερευνών που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε πιθανή συσχέτιση της χρήσης βαφών μαλλιών και καρκίνου, εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο παιδιών αν έβαφε τα μαλλιά της η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετάλλαξης και δερματικών παθήσεων.

Οι συσχετισμοί που έχουν προκύψει, αφορούν αποκλειστικά χημικές βαφές και κατά κύριο λόγο μόνιμες βαφές.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών κάνουν μια «πράσινη» στροφή. Διαθέτουν όλο και περισσότερα προϊόντα τα οποία έχουν ως βάση φυτικά συστατικά ή είναι βιολογικά.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια