GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε εξέλιξη η κατασκευή της νέας γέφυρας στα Πηγάδια – Προχωρούν οι εργασίες (+ΦΩΤΟ)

-Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων  Οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στην περιοχή τ...

-Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων 

Οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας στην περιοχή των Πηγαδιών προχωρούν με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. 

Η εργολήπτρια εταιρία έχει ήδη κατασκευάσει ένα μεγάλο τμήμα του έργου, στο οποίο προβλέπονται μια σειρά από ευρύτερες παρεμβάσεις πέραν της κατασκευής της γέφυρας. Ως γνωστόν η υπάρχουσα οδική σύνδεση του οικισμού των Πηγαδιών με την Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής παρουσιάζει αρκετές παραφωνίες με πιο σημαντική τη γέφυρα που στην παρούσα φάση  εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα στενή γέφυρα, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται εναλλάξ. Άξιο αναφοράς πως η υπάρχουσα κατασκευή πέραν των δυσκολιών που προκαλεί στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, εγκυμονεί και κινδύνους ειδικά για όσους δεν είναι γνώστες της περιοχής. Παράλληλα αγροτικά οχήματα είναι πρακτικά αδύνατο να διασχίσουν τη συγκεκριμένη κατασκευή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των τοπικών παραγωγών. 

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε εδώ και χρόνια έχει απαιτηθεί η κατασκευή ενός νέου έργου, που θα αλλάξει πλήρως την οδική εικόνα της περιοχής, ενώ θα είναι πιο ασφαλές για τα διερχόμενα οχήματα.

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου άγγιζε τα 4,8 εκατομμύρια με την εργολήπτρια εταιρία να αναλαμβάνει την εκπόνησή του με έκπτωση 33%. Η κατασκευή της γέφυρας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και χρηματοδοτείται από εκεί, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν με ιδιαίτερη χαρά τις εργασίες υλοποίησής του να προχωρούν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια