GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έρευνα αποκάλυψε γιατί μας αρέσει να ακούμε καταθλιπτικά τραγούδια

Πολλοί άνθρωποι αν όχι οι περισσότεροι προτιμούν να ακούν θλιμμένα τραγούδια. Ο λόγος που τους οδηγεί σε αυτή την συνήθεια δεν είναι το ...

andras
Πολλοί άνθρωποι αν όχι οι περισσότεροι προτιμούν να ακούν θλιμμένα τραγούδια. Ο λόγος που τους οδηγεί σε αυτή την συνήθεια δεν είναι το γεγονός ότι πάσχουν από κατάθλιψη, αλλά ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα.

Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Φρέι στο Βερολίνο έκανε έρευνα για να δώσει απάντηση στο ερώτημα: Γιατί μας αρέσει να ακούμε καταθλιπτικά τραγούδια; Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι ακούν καταθλιπτικά τραγούδια έχουν χαμηλότερη συναισθηματική σταθερότητα από τους άλλους.

Αυτό πάντως που προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι όσοι ακούν τέτοιου είδους τραγούδια δεν είναι λυπημένοι αλλά η νοσταλγία τους οδηγεί στο άκουσμα αυτών των ασμάτων. «Τα τραγούδια που δεν έχουν αισιόδοξους στίχους έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την αρνητική διάθεση και τα συναισθήματα, καθώς και να παράσχουν παρηγοριά. Με αυτή την έννοια, η “λυπητερή” μουσική μπορεί να παίξει ένα ρόλο στην ευημερία.

Αυτή η μουσική προωθεί και δημιουργεί ένα χώρο για συλλογισμό και επανεξέταση των προσωπικών εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων. Οι άνθρωποι στρέφονται στην θλιμμένη μουσική για παρηγοριά και ως ένα μέσο για να αντιμετωπίσουμε τα άσχημα συναισθήματα. Αλλά και απλά για ευχαρίστηση», δηλώνει η Λίλα Τρούφι ερευνήτρια του Πανεπιστημίου.
Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια