GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από την Πόλη έρχεται… στην Ξάνθη η Μαρία Εκμεκτσίογλου

Εκδήλωση Γευσιγνωσίας με προσκεκλημένη την κα. Μαρία Εκμεκτσίογλου, κορυφαία chef της Πόλης, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου...

Εκδήλωση Γευσιγνωσίας με προσκεκλημένη την κα. Μαρία Εκμεκτσίογλου, κορυφαία chef της Πόλης, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της «1ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης». 

Η παράλληλα αυτή εκδήλωση διοργανώνεται με στόχο την παρουσίαση των προϊόντων της περιοχής μας και την ανάδειξη τους ως κυρίαρχου στοιχείου της ταυτότητας και του πολιτισμού του τόπου μας.

Η σύγχρονη… Λωξάντρα της Πόλης, με μαεστρία, μεράκι και με τον δικό της εύγλωττο τρόπο θα παρουσιάσει συνταγές με στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ξανθιώτικη γαστρονομία, βασισμένες σε προϊόντα και υλικά που παράγονται στον τόπο μας. Άλλωστε, η κουζίνα της περιοχή μας χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό ευωδιών, γεύσεων και παραδόσεων από Ανατολή και Δύση καθώς υπήρξε για αιώνες πέρασμα λαών και ανθρώπων με διαφορετικά ήθη και έθιμα, με διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία. 

Σε μια γιορτή γεύσεων, αρωμάτων και δημιουργίας, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού, επιχειρήσεις και παραγωγοί τροφίμων & ποτών θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Πέρα από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει για τις συνταγές της η κα. Εκμεκτσίογλου, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση και άλλα συστατικά της ξανθιώτικης γαστρονομίας, όπως τα φημισμένα κρασιά και γλυκά, οι ξηροί καρποί, ο αρωματικός καφές κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους συμμετοχής στην εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Ξάνθης, κα. Σοφία Τσελεπίδου, τηλ.: 2541022533 & 2541025105 (εσωτ. 5).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια