GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δύο ολόκληρα χρόνια δεν καθάρισαν τις σχάρες ομβρίων στον Δήμο Αβδήρων! Ψάχνουν τον αρμόδιο

-Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ζήτησε να διαπιστωθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό...!  Επί δύο ολόκληρα χρόνια παραμένουν ακά...

-Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ζήτησε να διαπιστωθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό...! 

Επί δύο ολόκληρα χρόνια παραμένουν ακάθαρτες οι σχάρες ομβρίων κατά μήκος του Δήμου Αβδήρων, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως ανέφερε ο νέος Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν καθαριστεί οι σχάρες, και ο Δήμος προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμός ώστε αυτό να συμβεί άμεσα. “Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν καθαριστεί οι σχάρες ομβρίων. Τελευταία φορά είχε γίνει διαγωνισμός το 2011 και θα κάνουμε ξανά ώστε να καθαριστούν, χειμώνας έρχεται” σημείωσε ο κ. Τσιτιρίδης, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης ανέφερε πως “έχω την εντύπωση ότι για τον καθαρισμό είναι αρμόδια η ΔΕΥΑΑ και δεν χρειάζεται να πάμε σε ιδιώτη. Μπορεί να γίνει ο καθαρισμός από τα δίμηνα σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΑ που έχει και αυτή προσωπικό”. 

Ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση του νέου Δημάρχου ο οποίος εύλογα αναρωτήθηκε πως εφόσον αρμόδια είναι η ΔΕΥΑΑ γιατί δεν έγινε καθαρισμός όλα αυτά τα χρόνια. “Γιατί δεν καθαρίστηκαν οι σχάρες όλα αυτά τα χρόνια;” με τον κ. Τσολακίδη να αρκείται απλώς στο να ζητά την διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να γίνει ο καθαρισμός και από ποιον. 

“Την προηγούμενη φορά μας κόστισε 25.000 ευρώ, εμείς θα πάμε σε έναν διαγωνισμό με 16.000 ευρώ και θα επιδιώξουμε και έκπτωση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να πλημμυρίσουν οι αυλές και τα σπίτια των δημοτών μας μέσα στον χειμώνα” πρόσθεσε ο κ. Τσιτιρίδης. Από τη μεριά του ο κ. Νίκος Καλιαμπάκας ζήτησε να εξεταστεί αρχικώς το εάν μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στον καθαρισμό των σχαρών πριν παραχωρήσει τις εργασίες σε ιδιώτη, ενώ ο κ. Κώστας Αντωνιάδης τόνισε πως “ότι έχει σχέση με το δίκτυο ύδρευσης και την αποχέτευση ανήκει στη ΔΕΥΑΑ. Εάν μπορούμε να το κάνουμε με το προσωπικό που έχουμε γιατί να μην το κάνουμε”. Όπως αναφέρθηκε ωστόσο οι ελλείψεις σε προσωπικό στον Δήμο δεν επιτρέπουν μια τέτοια ενέργεια, ενώ μένει να διαπιστωθεί εάν ο καθαρισμός αποτελεί αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΑ, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί γεννιόνται ερωτηματικά γύρω από τον γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρξε σχετική μέριμνα από την προηγούμενη διοίκηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια