GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλέξης Μητρόπουλος: “Ο ΕΝΦΙΑ θα ρίξει την κυβέρνηση της χώρας όπως έριξε και τη Θάτσερ”

-Χαρακτήρισε άπιαστο όνειρο τη συγκέντρωση 180 βουλευτών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας Άπιαστο όνειρο χαρακτήρισε ο βουλευτή...

-Χαρακτήρισε άπιαστο όνειρο τη συγκέντρωση 180 βουλευτών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Άπιαστο όνειρο χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη ΦΜ100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

“Ο ΕΝΦΙΑ είναι το σκληρότερο μέτρο ρευστοποίησης της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων, ενώ με δεδομένο ότι υπάρχουν επίσης σκληρά μέτρα που οδηγούν σε ραγδαία κοινωνική επιδείνωση θεωρώ ότι και όσοι σκέφτονταν να δώσουν σανίδα σωτηρίας σε αυτή την κυβέρνηση δεν θα το πράξουν. Είναι άπιαστο όνειρο η συγκέντρωση των ψήφων 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, κάνοντας μάλιστα έναν παραλληλισμό ανάμεσα στον ΕΝΦΙΑ και σε αντίστοιχο Νόμο που εφάρμοσε η Θάτσερ. 

“Ο ΕΝΦΙΑ είναι μόνιμος φόρος και είναι η μεταφορά του Νόμου που εφάρμοσε η Θάτσερ το 1989 ο οποίος έναν χρόνο μετά έριξε από την κυβέρνηση τη σιδηρά κυρία, όταν θέλοντας να τον αποσύρει  τον μετέφερε στην τοπική αυτοδιοίκηση και τότε έπεσε η κυβέρνηση” εξήγησε ο κ. Μητρόπουλος, λέγοντας μάλιστα πως ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει μόνιμος μιας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τον καταργήσει, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις. “Ο ΕΝΦΙΑ έχει συνδεθεί με την παραγωγή του πρωτογενούς πλεονάσματος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τον καταργήσει. Έχει δεσμευτεί απέναντι στην Τρόικα να τον κρατήσει”. 

“Επιβάλλεται να πάμε σε εκλογές”
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, λέγοντας μάλιστα πως Τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να αποζημιώσουν τη χώρα για όλα τα δεινά που έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της. “Η κυβέρνηση έχει υποθηκεύσει και την κυριαρχία της χώρας αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων στους δανειστές. Επιβάλλεται να πάμε γρήγορα σε εκλογές για να υπάρξει ρητή εντολή ώστε να τεθεί το ζήτημα στην Ευρώπη και να αποζημιώσει η Τρόικα αλλά και η Ε.Ε. τη χώρα για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει στον Ελληνικό λαό” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει τη διαγραφή του χρέους με βάση την καταστροφή του Μνημονίου και να ζητήσει ένα πακέτο στήριξης. Πρέπει να τιμωρηθεί η Τρόικα και κυρίως αυτοί που την έφεραν προσφέροντας δήθεν σωτηρία στους Έλληνες ενώ στην πραγματικότητα προσέφεραν μόνο καταστροφή”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια