GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΑΕΕ: Ετοιμάζονται ειδοποιητήρια για άλλους 155.880 οφειλέτες

Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ μπαίνουν άλλοι 155.880 οφειλέτες του ΟΑΕΕ, με οφειλές από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ! Η σχετική λίστα πρόκει...

Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ μπαίνουν άλλοι 155.880 οφειλέτες του ΟΑΕΕ, με οφειλές από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ!

Η σχετική λίστα πρόκειται να αποσταλεί άμεσα από τη διοίκηση του Οργανισμού προς το Κέντρο, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων.

Από το συνολικό αριθμό των οφειλετών που εμπεριέχονται στη συγκεκριμένη λίστα, τα 151.923 άτομα, θεωρούνται ενεργοί οφειλέτες, δηλαδή μπορούν θεωρητικά, να εισπραχθούν τα ποσά που οφείλονται.

Σημειώνεται ότι συνολικά, οι οφειλές που εμπεριέχονται στη συγκεκριμένη λίστα αγγίζουν το τεράστιο ποσό των 4,4 δισ. ευρώ. Έως τώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΚΕΑΟ είχαν αποσταλεί οι περιπτώσεις 210.008 οφειλετών, από τους οποίους όμως οι μόλις οι 92.992 περιπτώσεις προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, με συνολικές οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 2,09 δισ. ευρώ.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που παρακολουθούν τη διαδικασία λειτουργίας του ΚΕΑΟ, από «πρώτο χέρι», δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο να εισπραχθούν έσοδα από τη λίστα του ΟΑΕΕ. Άλλωστε έως τώρα, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχει εισπράξει το Κέντρο, προέρχονται από οφειλές που έχουν προκύψει προς το ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ έχει συνεισφέρει ελάχιστα στην είσπραξη εσόδων και γι' αυτό η τρόικα εκφράζει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών. Από την άλλη πλευρά, έστω και άτυπα, το ΚΕΑΟ αποφεύγει να προχωράει μέχρι «τέλους» τη διαδικασία είσπραξης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, από οφειλέτες που χρωστούν ποσά μικρότερα των 60.000 ευρώ.
Μπορεί τα ειδοποιητήρια να αποστέλλονται κανονικά, αλλά επιδιώκεται να δείχνει το ΚΕΑΟ το «σκληρό του πρόσωπο», για περιπτώσεις οφειλών άνω των 60.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία των κατασχέσεων ξεκινάει, κατά κύριο λόγο για όσους έχουν οφειλές από αυτό το ποσό και άνω.

Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθεί λύση και με τις 78.552 περιπτώσεις οφειλετών, με οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ. Στις προθέσεις του ΟΑΕΕ είναι οι περιπτώσεις αυτές να μεταφερθούν στη φορολογική διοίκηση, με την τρόικα όμως να διαφωνεί, καθώς θεωρεί ότι έτσι, δεν πρόκειται ποτέ το ΚΕΑΟ να παρέμβει και να ασκήσει πίεση για να εισπραχθούν ποσά και από αυτή την κατηγορία οφειλετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια