GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιορτές Παλιάς Πόλης με... δύο Δημάρχους! Έναρξη με Στυλιανίδη και Δημαρχόπουλο (+VIDEO)

-Αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις γύρω από τις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης   Από κοινού κήρυξαν την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης ...

-Αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις γύρω από τις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης  

Από κοινού κήρυξαν την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης ο απερχόμενος και νέος Δήμαρχος Ξάνθης κύριοι Μιχάλης Στυλιανίδης και Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αντίστοιχα, το βράδυ της Κυριακής. 

Με τις φιλοφρονήσεις να δίνουν και να παίρνουν και με αισθητά λιγότερο κόσμο συγκριτικά με παρελθόντα έτη, ο  πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Μανόλης Φανουράκης ανέβηκε στη κεντρική σκηνή των γιορτών στην Πλατεία Μητροπόλεως επαινώντας τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου Δημάρχου καθώς και τη συνεισφορά του στη υλοποίηση των Γιορτών Παλιάς Πόλης επί σειρά ετών. Αμέσως μετά κάλεσε τον κ. Στυλιανίδη να ανέβει στο βήμα, με τον ίδιο να δηλώνει πως “ο Μανόλης ήταν λίγο υπερβολικός” παίρνοντας τον λόγο και πραγματοποιώντας πρακτικά την τελευταία επίσημη παρουσία του ως Δήμαρχος Ξάνθης. 



Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στον θεσμό των Γιορτών, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν κατά τη διάρκεια των χρόνων για τη σημερινή εικόνα των εκδηλώσεων ενώ παράλληλα τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον νέο Δήμαρχο για τη συνέχεια των Γιορτών τονίζοντας πως θα βρίσκεται στο πλευρό του όταν και εφόσον χρειαστεί. Στη συνέχεια ζήτησε από τον κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να ανέβει και αυτός στο βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό. 

Άκουγε με... ευλάβεια! 
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δημαρχόπουλος ζήτησε από τον κ. Στυλιανίδη να παραμείνει στη σκηνή, αν και ο τελευταίος επιχείρησε να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα ο απερχόμενος Δήμαρχος να στέκεται στο πλάι για όση διάρκεια τοποθετούνταν ο νέος Δήμαρχος, ακούγοντας με ευλάβεια αλλά και προσοχή! 

“Θα αναβαπτίσουμε τις Γιορτές”
“Θέλω να σας συγχαρώ όλους για την άψογη διοργάνωση. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι σε όλους εσάς και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω ότι μπορώ για να φανώ αντάξιος αυτής” σημείωσε ο κ. Δημαρχόπουλος, προσθέτοντας πως “μέσα από τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία των απόψεων θα γεννηθούν πολύ σπουδαία πράγματα, θα προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά με τη δική σας πάντα βοήθεια και στήριξη. Με διάθεση να υπερβούμε τον εαυτό μας και να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθειας ώστε οι Γιορτές να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο, να αναβαπτιστούν μέσα από νέες επιλογές και καινοτόμες ιδέες. Μέσα από τις Γιορτές εκφράζουμε την πλούσια πολιτισμική μας ταυτότητα, μια ταυτότητα που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και την υποστηρίζουμε σθεναρά”.


Λίγη ώρα νωρίτερα μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Στυλιανίδη ανέφερε πως “Δήμαρχε η πολύτιμη εμπειρία σου είναι απαραίτητη, σε ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σου και σου ευχόμαστε ό,τι το καλύτερο”. 

Έκλεισε ως Δήμαρχος με τις Γιορτές
Όλους όσοι συνέβαλαν κατά καιρούς στην υλοποίηση των Γιορτών Παλιάς Πόλης αλλά και τη βελτίωσή τους ευχαρίστησε ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, στις τελευταίες του δηλώσεις ο Δήμαρχος Ξάνθης λέγοντας πως “για 24η χρονιά και μάλιστα ανελλιπώς έχουμε τις γιορτές μας. Στέλνουμε ένα μήνυμα πολιτισμού, χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση. Οι γιορτές αυτές χάρη στην αγάπη του κόσμου αλλά και την συνεχή προσπάθεια των μελών των πολιτιστικών συλλόγων σήμερα αποτελούν ίσως τον κυριότερο θεσμό της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια θα περίμενε κανείς ο δήμος λόγω της οικονομικής κρίσης να ρίξει το επίπεδο των γιορτών. Όπως και εσείς γνωρίζετε, άλλωστε αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα θα το διαπιστώσει, δεν έχουμε κάνει την παραμικρή έκπτωση αντίθετα οι γιορτές μας χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονται. Είμαι περήφανος που φεύγοντας αφήνω αυτές τις γιορτές σε τέτοιο επίπεδο και είμαι βέβαιος πως ο καινούργιος δήμαρχος και η νέα δημοτική αρχή ο κ. Δημαρχόπουλος θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια ώστε χρόνο με το χρόνο να έχουμε αναβάθμιση των γιορτών”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρόεδρου του Κέντρου Πολιτισμού κ. Μανόλη Φανουράκη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως “κλείνω αυτή την οκταετή θητεία μου στις ΘΛΕ. Θέλω να πάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Στυλιανίδη, που δεν έκανε εκπτώσεις στις Γιορτές όλα αυτά τα χρόνια αλλά αντίθετα ήταν ανοιχτός στις προτάσεις μας και άκουγε όλα αυτά που του προτείναμε και του αφιερώνω τις φετινές γιορτές. Ο Δήμαρχος αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στη δημοτική αρχή και ευελπιστώ να την εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει περισσότερα πράγματα”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια