GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα χέρια του Τσιτιρίδη ο Δήμος Αβδήρων - “Δεν υπάρχει χρόνος ούτε χώρος για χαμένες ευκαιρίες” (+VIDEO)

-Το απόγευμα της Τετάρτης η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής στη Γενισέα -Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, ενώ παρέστη και Χότ...

-Το απόγευμα της Τετάρτης η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής στη Γενισέα
-Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, ενώ παρέστη και Χότζας για τον όρκο των μουσουλμάνων 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στη Γενισέα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων. 

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου  Λαογραφικών ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης ο οποίος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. 

Αρχικά οι χριστιανοί νεοεκλεγέντες έδωσαν όρκο πίστης και αφοσίωσης στα νέα του καθήκοντα βάζοντας το χέρι τους στο Ευαγγέλιο, ενώ ακολούθως οι μουσουλμάνοι που μετέχουν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου έδωσαν όρκο στο κοράνι παρουσία Χότζα που εκλήθη ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ευχήθηκε καλή αρχή στους αιρετούς ενώ προσέφερε ως δώρο μια εικόνα της Παναγιάς, όπως άλλωστε συνηθίζει, για την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Στροφή”, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αντιπολίτευση, κ. Νίκος Καλιαμπάκας έδωσε πολιτικό όρκο, ενώ τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη “συναίνεσης δυνάμεων” προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. 

“Οι διαχρονικές αλλαγές στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης συνεχίζουν να απαιτούν προσεκτικές και μελετημένες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου. Σε αυτή την προσπάθεια καλώ όλους τους εκλεγέντες τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους δημότες να συνδράμουν στο έργο μας προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να υλοποιηθούν προς όφελος του τόπους μας οι όποιες προκλήσεις” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, τονίζοντας πως “δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για χαμένες ευκαιρίες, για κακόβουλη κριτική, για αδιαφανείς λογικές για παραταξιακά συμφέροντα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος που αναλάβαμε. Γνωρίζουμε καλά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την έλλειψη υποδομών, τις επιτακτικές ανάγκες της περιοχής μας. Οι συμπολίτες μας δεν επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους για να μοιράζονται τίτλους και καρέκλες αλλά για να υπηρετούν τον Δήμο. Για να είναι στο πλάι τους συμπαραστάτες στο μικρό αλλά και στο μεγάλο πρόβλημά τους”. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και επιγραμματικά σε μερικές από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου, λέγοντας πως σταδιακά αυτές θα αρχίζουν να υλοποιούνται. 

“Ξεκινάμε δυναμικά να υλοποιούμε σταδιακά τις δεσμεύσεις μας από 1 Σεπτέμβρη, για μείωση των δημοτικών τελών, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, προώθηση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε.  Αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόνοιας και βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας” σημείωσε, για να προσθέσει πως “δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε, με πολύ δουλεία, διαφάνεια, όραμα και καινοτόμες δράσεις είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουμε στον δήμο μας την αίγλη που του αξίζει και στον καθένα από εσάς την ευκαιρία που δικαιούται”.

Διάθεση για κριτική από την Αντιπολίτευση
Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης παίρνοντας τον λόγο έδειξαν διάθεση για κριτική τόσο στα λεγόμενα του κ. Τσιτιρίδη όσο και στην έως τώρα παρουσία του Δήμου αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. 

“Μέσα την κρίση η τοπική αυτοδιοίκηση όπως και η χώρα έχει μπει σε μια λογική ελέγχου και προσαρμογής. Όπου χρειάζεται να κάνουμε έλεγχο θα τον κάνουμε, όχι για τον έλεγχο αλλά για να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή διάταξη που αξίζει για αυτό τον τόπο” ανέφερε ο απερχόμενος Δήμαρχος και πλέον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης, τα έργα και τις ημέρες του οποίου παραλαμβάνει πλέον η νέα Δημοτική Αρχή. 

“Να ευχηθώ καλή δύναμη. Ο πρώην δήμαρχος και φίλος ο Βασίλης Τσολακίδης μπορεί να είναι από τους πιο παλιούς, εγώ όμως πρώτη φορά εκλέγομαι σε ένα δημοτικό συμβούλιο σε μια εποχή όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούσαμε από τον δήμαρχο τον πρώην και τον νυν. Δεν είναι μια κρίση που αύριο θα ξεπεραστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Όλοι έχουν να διαχειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αυτό το σοκ που υπάρχει στην κοινωνία καλούμαστε εμείς να το απαλύνουμε, είμαστε πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης και εμείς πρώτοι πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά στους δημότες” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλιαμπάκας, τονίζοντας πως “από την κοινωνική πολιτική πρέπει να ξεκινήσουμε και να προχωρήσουμε στην πολιτική ή στα έργα που τυχόν βρεθούν μπροστά μας. Είναι δύσκολη εποχή. Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος που δεν συμπαραστέκεται και δεν ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να κάνουμε ένα μεγάλο έργο συμπαράστασης στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και έχασαν τις δουλείες τους και βρίσκονται σε απόγνωση”. 

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης εξήγησε πως απαιτείται σκληρή δουλεία και συνεργασία απ' όλους λέγοντας πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.  “Τα προβλήματα είναι παρά πολλά, δεν είναι τόσο ρόδινα. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας, έχουμε το ΕΣΠΑ που αρχίζει το 2015 και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά ώστε να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε και ακόμη περισσότερο για να δώσουμε κοινωνικές παροχές στους συνδημότες που σήμερα δεν υπάρχουν. Τρία πράγματα χρειάζονται για να πετύχουμε, δουλεία, δουλειά και πάλι δουλειά” ανέφερε χαρακτηριστικά. 















Δεν υπάρχουν σχόλια