GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογοδικαστική μάχη στο ΣτΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Παγγαίου!

-Στον Δήμο Παγγαίου ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων ήταν 23.124 -Τα 963 ψηφοδέλτια θεωρήθηκαν άκυρα και βρέθηκαν και 477 λευκά Αν...

-Στον Δήμο Παγγαίου ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων ήταν 23.124
-Τα 963 ψηφοδέλτια θεωρήθηκαν άκυρα και βρέθηκαν και 477 λευκά

Ανάμεσα στις πρώτες υποθέσεις που έφτασαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αφορούν τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου συμπεριλαμβάνεται και η εκλογοδικαστική μάχη στον Δήμο Παγγαίου Καβάλας. 

Τους δύο υποψηφίους δημάρχους τους χωρίζουν 36 ψηφοδέλτια, ενώ πολλά είναι τα άκυρα και τα λευκά. Ο Βασίλης Ξουλόγης από το 2002 μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ήταν Δήμαρχος Παγγαίου (πριν από τον Καλλικράτη Δήμαρχος Πιερέων), αλλά κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου έχασε από τον Φίλιππο Αναστασιάδη για 36 ψηφοδέλτια.

Στον Δήμο Παγγαίου ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων ήταν 23.124, ενώ τα 963 ψηφοδέλτια θεωρήθηκαν άκυρα και βρέθηκαν και 477 λευκά. Με αποτέλεσμα, ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων ανήλθε σε 21.684.

Εξ αυτών, ο συνδυασμός του κ. Ξουλόγη έλαβε 10.824 ψήφους και του κ. Αναστασιάδη 10.860 (διαφορά 36 ψηφοδελτίων).

Ο μη εκλεγείς δήμαρχος κ. Ξουλόγης υποστηρίζει ότι το πολιτικό και το διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας εσφαλμένα ακύρωσαν ορισμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του αλλά και του συνδυασμού του κ. Αναστασιάδη.

Στην αναίρεσή του ο κ. Ξουλόγης αναφέρει αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα τα άκυρα ψηφοδέλτια, επισημαίνοντας ότι πάνω στα ψηφοδέλτια που παράνομα δεν ακυρώθηκαν υπήρχαν αποτυπώματα χειλιών από κραγιόν, αστερίσκοι, αγκύλες, σχήματα, μουντζούρες, υπογραμμίσεις ονομάτων, λαδιές, σκισίματα, διάφορα γράμματα της αλφαβήτου, κ.λπ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι υπήρχαν συνολικά 407 ψηφοδέλτια χωρίς την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ ζητεί να καταμετρηθούν στον συνδυασμό του 10.834 έγκυρα ψηφοδέλτια και 10.820 στον συνδυασμό του κ. Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια