GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συντριβή πολεμικού αεροπλάνου τύπου Α7 στην Κομοτηνή - Βγήκε σώος ο πιλότος από την πτώση

-Σώος ο χειριστής του αεροσκάφους, έκανε χρήση αλεξίπτωτου και βγήκε ζωντανός από την πτώση  Ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας...


-Σώος ο χειριστής του αεροσκάφους, έκανε χρήση αλεξίπτωτου και βγήκε ζωντανός από την πτώση 

Ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας έπεσε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Νυμφαίας στον Νομό Ροδόπης προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των τοπικών Αρχών.

Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Α7 Corsair, βομβαρδιστικό χαμηλού ύψους, εντός του οποίου βρισκόταν μόνο ο χειριστικής.

Tο αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα κατά τη διάρκεια άσκησης όταν διαπιστώθηκε βλάβη και κατέπεσε. Ο χειριστής βγήκε σώος από την πτώση καθώς χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, εγκαταλείποντας εγκαίρως το αεροσκάφος ενώ λίγα λεπτά μετά την πτώση εντοπίστηκε από πεζοπόρα τμήματα του στρατού και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο.

Το Α7 Corsair συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση μαζί με άλλο αεροσκάφος ιδίου τύπου, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ατύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Όπως δήλωσε o εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας "το περιστατικό έγινε περίπου στις 9.30 το πρωί, ήταν ένα μαχητικό κορσέρ Α7, μονοθέσιο με έναν πιλότο ο οποίος χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο εκτινάχθηκε και διεσώθη και διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εγώ έφτασα ταυτόχρονα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκεί αλλά ο νεαρός πιλότος παρελήφθη από ασθενοφόρο του στρατού και γενικώς ήταν καλά στην υγεία του ο άνθρωπος.

Το αεροσκάφος έπεσε βόρεια της Κομοτηνής, στο πεδίο βολής του στρατού, είναι μια ευρύτατη περιοχή γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το στρατό και είναι πεδίον ασκήσεων. Ηταν μη κατοικημένη περιοχή και το πλησιέστερο στρατόπεδο είναι γύρω στο 1,5 χιλιομετρο. Σε εκείνη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε κτίσμα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και αναμένεται κλιμάκιο της αεροπορίας για τις έρευνες. Στην περιοχή δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά σε κάθε περιπτωση βρίσκονται και πυροσβεστικά οχήματα προληπτικά". 

Δεν υπάρχουν σχόλια