GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο ThrakiToday - “Το επάγγελμα του ηθοποιού πάντα υπήρξε ανασφαλές”

Στο ThrakiToday.com μίλησε ο δημοφιλής ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης με αφορμή την παράσταση Caveman στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος για...

Στο ThrakiToday.com μίλησε ο δημοφιλής ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης με αφορμή την παράσταση Caveman στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος για ακόμη μια χρονιά φέτος το καλοκαίρι και η οποία θα ανέβει, εκτός απροόπτου, στο υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης τον Αύγουστο (Κυριακή 10/08). 

Πρόκειται για μια παράσταση που ανεβαίνει στο σανίδι επί 7 χρόνια, ακατάπαυστα, εισπράττοντας την αποδοχή και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, ενώ κάθε χρόνο παρουσιάζεται ανανεωμένη δικαιώνοντας όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν ξανά.  

“Η συγκεκριμένη παράσταση είναι διαφορετική ανά παράσταση λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα της. Επομένως η διαφορετικότητα ανταποκρίνεται στην καθημερινή συμμετοχή του κοινού και οι αλλαγές της προσαρμόζονται στην διάθεση του κοινού για παιχνίδι” αναφέρει ο κ. Κυριακίδης, ερωτηθείς σχετικά με το τι καινούργιο παρουσιάζει φέτος η παράσταση, ενώ σχολιάζοντας τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο ρόλος του και το πόσο εύκολο είναι ο μονόλογός του να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, σημειώνει πως “είναι αρκετά δύσκολο διότι απαιτείται συγκερασμός πολλών τεχνικών μαζί. Η συσσώρευση εμπειριών τόσων χρόνων διευκολύνει αν θέλετε την απόδοση και τον λειτουργικό αυτοσχεδιασμό του ηθοποιού”. 

Παράλληλα, ο ίδιος συμπληρώνει πως από την πρώτη του επαφή με τον ρόλο ήξερε πως πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για να “εκπαιδευτεί” και να “γυμνάσεις” τα εκφραστικά του μέσα.  “Δεν είχα καμιά αμφιβολία πώς από την πρώτη μου επαφή μέχρι σήμερα θα είχα ένα ανοικτό σχολείο εκπαίδευσης για να γυμνάσω τα εκφραστικά  και δη κωμικά μου μέσα για να διατηρήσω και να εγγυηθώ την καλλιτεχνική ποιότητα που απαιτεί αυτός ο δύσκολος ρόλος”. 

Μεταφέροντας τη συζήτηση από το σανίδι στον γκισέ με τα εισιτήρια και την κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τον χώρο του θεάτρου, ο κ. Κυριακίδης σημειώνει πως  “το θέατρο είναι ο αντίποδας της σύγχρονης οικονομικής αλλά και κερδοσκοπικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Είμαστε η αντιβίωση στο χρηματιστηριακό ύφος των εποχών γι αυτό και το κοινό ψάχνει άλλους τρόπους για να ξεφύγει από την μέγγενη της σκληρής πολιτικής. Με λίγα λόγια όταν το κοινό ξέρει πώς θα ταξιδέψει με μια παράσταση για ένα δίωρο με σκοπό την ανάταση της ψυχής δεν υπολογίζει καμιά κρίση” ενώ ταυτόχρονα διευκρινίζει πως “παρόμοιες κρίσεις έχουν υπάρξει και στο παρελθόν και πάντα το επάγγελμα μας υπήρξε ανασφαλές επειδή ακριβώς είναι εποχιακό. Επομένως είμαστε συμφιλιωμένοι με την δυσκολία και το επάγγελμα γίνεται βιοποριστικό έως εκεί που του επιτρέπουν οι εποχές”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια