GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυτόματα θα παίρνουν μετεγγραφή πολύτεκνοι και τρίτεκνοι - Τα κριτήρια για τους υπόλοιπους

Αυτόματα, χωρίς καν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, θα γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών, που είναι παιδιά πολύτεκων και τρίτεκνων οικογεν...

Αυτόματα, χωρίς καν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, θα γίνονται οι μετεγγραφές φοιτητών, που είναι παιδιά πολύτεκων και τρίτεκνων οικογενειών.

«Αποφασίσαμε ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι υποψήφιοι θα διευκολυνθούν και δεν θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής. Σήμερα θα βγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου γιατί από αύριο Πέμπτη θα καταθέτουν το μηχανογραφικό τους οι υποψήφιοι φοιτητές. Στην ενημέρωσή τους θα πρέπει να υπάρχει και το θέμα της μετεγγραφής, ανεξάρτητα αν την άλλη εβδομάδα χρειαστεί να ψηφίσουμε για κάτι από αυτά μια μικρή διάταξη στη Βουλή. Πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για να κάνουν τα μηχανογραφικά τους με τον καλύτερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των κριτηρίων για τις μετεγγραφές φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «δεν έχει συνειδητοποιηθεί ότι η αλλαγή έγινε τον Μάιο από τον κ. Αρβανιτόπουλο και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή. Θα γίνει μία συμπλήρωση απλώς και θα ανακοινωθεί σήμερα επισήμως από το υπουργείο. Θα προστεθούν και τα οικονομικά κριτήρια Αρβανιτόπουλου».

«Θα ισχύει το εισοδηματικό κριτήριο των 9.000 ευρώ κατ' άτομο στην οικογένεια και όχι ως κόφτης στα υπόλοιπα κριτήρια που ενέκρινε η Βουλή, αλλά ως επιπρόσθετο στοιχείο της οικονομικής δυσκολίας. Άρα μιλάμε για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ορφανά παιδιά, παιδιά γονέων με βαριές ασθένειες, παιδιά από οικογένεια με παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη συν τα οικονομικά κριτήρια», υπογράμμισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια