GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ψάχνουν δρόμο για να πάνε στην παραλία! Απίστευτη ταλαιπωρία στο Μυρωδάτο Ξάνθης (+VIDEO)

-Καθυστέρησε δραματικά η ολοκλήρωση του έργου διάπλασης του δρόμου, με την ταλαιπωρία να προκαλεί δυσφορία  -Γίνονται ακόμη έργα στον δ...

-Καθυστέρησε δραματικά η ολοκλήρωση του έργου διάπλασης του δρόμου, με την ταλαιπωρία να προκαλεί δυσφορία 
-Γίνονται ακόμη έργα στον δρόμο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού! 

Δρόμο για να προσελκύσουν την παραλία του Μυρωδάτου Ξάνθης αναίμακτα αναζητούν καθημερινά οι δεκάδες πλέον παραθεριστές και επισκέπτες της περιοχής που αναζητούν λίγες ώρες δροσιάς στην πλέον πολυσύχναστη παραλία του Νομού και έρχονται αντιμέτωποι με λακκούβες και πλείστα όσα εμπόδια λόγω εργασιών διάπλασης του δρόμου. 

Πρόκειται για το πολυπόθητο έργο διάπλασης των στροφών του Μυρωδάτου, που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη με αποτέλεσμα ο πλησιέστερος δρόμος προς την παραλία να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν έναν χωματόδρομος συναντώντας μπροστά τους λακκούβες και υψώματα χωμάτων. 

Η κατάσταση επιδεινώνεται τις ώρες αιχμής μιας και τα τελευταία χρόνια η παραλία του Μυρωδάτου κρατά τα ινία της θερινής σεζόν κερδίζοντας τη μερίδα του λέοντος τόσο των επισκεπτών από τη γειτονική Βουλγαρία όσο και των κατοίκων της περιοχής. Το έργο δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται πριν τη λήξη του φετινού καλοκαιριού και ως εκ τούτου το μαρτύριο των οδηγών θα είναι συνεχές. 

Ως γνωστόν το έργο εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που έχει αναλάβει τόσο τη χρηματοδότησή του όσο και τη γενικότερη επίβλεψη των εργασιών. Από τη μεριά του ο Δήμος Αβδήρων εκπόνησε τη σχετική μελέτη του έργου, ωστόσο η νυν διοίκηση του δεν ξέφυγε των καυστικών σχολίων και επικρίσεων για τη σημερινή εικόνα του δρόμου από τους κατοίκους της περιοχής. Οι δικαιολογίες που επικαλούνται οι αρμόδιοι για την καθυστέρηση των εργασιών δεν ικανοποιούν ούτε τους κατοίκους αλλά ούτε και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη και οι οποίοι εκτιμούν πως τα έργα εν μέσω θέρους βλάπτουν οικονομικά τις δραστηριότητές τους. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στον εν λόγω δρόμο κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα, τα οποία αποδίδονταν κατά κύριο λόγο στην επικινδυνότητα των στροφών, κάτι που μπορούσε άλλωστε να αντιληφθεί κανείς από τα δεκάδες εκκλησάκια που τοποθετούσαν συγγενείς θανόντων στα σημεία των δυστυχημάτων. Ένα εξ αυτών ωστόσο σήμερα και ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου βρίσκεται πεταμένο στο έδαφος ενώ ένα άλλο κατεστραμμένο λίγα μέτρα μακριά.  

Η σημερινή εικόνα του δρόμου σίγουρα δυσφημεί βάναυσα την παραλία, που πέρσι πλημμύριζε από Βούλγαρους τουρίστες ενώ αποτελούσε μια από τις βασικές επιλογές των κατοίκων της Ξάνθης. 

Τα έργα ξεκινούν αμέσως μετά το κατοικήσιμο τμήμα του χωριού και επεκτείνονται σε ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου προς την παραλία. Προειδοποιητικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές της περιοχής που πραγματοποιούνται οι εργασίες ενώ οι οδηγοί κατευθύνονται σε έναν χωματόδρομο που βρίσκεται παραπλεύρως. 






Δεν υπάρχουν σχόλια