GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣτΕ: Νόμιμη η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Νόμιμη και με τη... βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς η Ολομέλεια έβαλε «φρένο» στο ...

Νόμιμη και με τη... βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς η Ολομέλεια έβαλε «φρένο» στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου για την απόρριψη της σχετικής αντισυνταγματικής απόφασης ως αντισυνταγματική και παράνομη. 

Με την επίμαχη υπουργική απόφαση, αλλά και τον εν λόγω νόμο, καθιερώνεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου.

Παράλληλα, καθορίζεται η δαπάνη για τις ιατρικές επισκέψεις, τα χειρουργεία και τις άλλες επεμβατικές πράξεις που πραγματοποιούνται κατά την λειτουργία των νοσοκομείων μετά το ωράριο, ενώ καθορίζεται και η πρόσθετη αμοιβή των γιατρών.

Οι ισχυρισμοί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι από την Ολομέλεια του ΣτΕ, ενώ στη δικαστική απόφαση υπογραμμίζεται ότι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν θίγουν το υφιστάμενο σύστημα των γενικών εφημεριών των νοσοκομείων.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια