GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στάχτη 27 στρέμματα γης στην παραλία του Μυρωδάτου – Λίγο έλειψε να κινδυνεύσουν σπίτια

-Τρία οχήματα και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης στο έργο της κατάσβεσης  Πυρκαγιά πολύ κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή στ...

-Τρία οχήματα και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης στο έργο της κατάσβεσης 

Πυρκαγιά πολύ κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή στο Μυρωδάτο της Ξάνθης ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με καλαμιές και χαμηλή βλάστηση, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης να σπεύδει άμεσα στο σημείο πριν αυτή επεκταθεί σε οικίες. “Ήταν πολύ κοντά στον οικισμό. Η Υπηρεσία μας έφτασε με τρία οχήματα και έξι άνδρες ενώ το έργο της κατάσβεσης δεν ήταν εύκολο μιας και πρόκειται για βαλτώδες μέρος στο οποίο βουλιάζουν τα οχήματα όταν πλησιάζουν. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε τέτοιες περιοχές” σημειώνει ο διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Χ. Καλογουλίδης εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στους πολίτες σχετικά με τις εργασίες που πρέπει να αποφεύγουν τους θερινούς μήνες. 

“Πάντα κάθε χρόνο σε αυτές τις περιοχές εκδηλώνονται πυρκαγιές σε αυτές της περιοχές. Πρέπει να προσέχουν όλοι, το καλοκαίρι δεν κάνουμε καμία εργασία έξω και δεν βάζουμε φωτιά γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει όλοι να καθαρίζουν τους εξωτερικούς χώρους γύρω από τα οικόπεδά τους. Πρέπει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να μεριμνήσουν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Είναι τόσα πολλά που τι πρώτα να ελέγξει ο Δήμος; πρέπει από μόνοι μας να καταλάβουμε ότι είναι υπόθεση δικιά μας αυτό και πρέπει να τα καθαρίζουμε” προσθέτει ο ίδιος. 

Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο ωστόσο 27 στρέμματα γης είχαν ήδη γίνει στάχτη. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Π.Υ. Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια