GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Ουρές”... για την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού Μπένη για τον Δήμο Ξάνθης!

-Ασφυκτικά κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού ξενοδοχείου της πόλης  -Δεν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του, αλλά ζήτησε στήριξ...

-Ασφυκτικά κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού ξενοδοχείου της πόλης 
-Δεν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του, αλλά ζήτησε στήριξη στους νέους που φέρει ο συνδυασμούς του 
-Έκανε λόγο για “πρόσωπα και ομάδες που έχουν αποκοιμίσει την πρωτοτυπία τους”

Ασφυκτικά κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Z Palace στην Ξάνθη το απόγευμα της Κυριακής κατά την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Δημήτρη Μπένη για τον Δήμο Ξάνθης. 

Ο κόσμος που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, υποψήφιοι και φίλοι του συνδυασμού, στην κυριολεξία σχημάτιζαν ουρές τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας, η οποία και σε αυτή την περίπτωση παρουσίασης φάνηκε ιδιαίτερα μικρή για να χωρέσει τους παρευρισκόμενους. 

Πέραν των υποψηφίων, που στο σύνολό τους βρίσκονταν στην παρουσίαση, το παρών στην εκδήλωση έδωσε τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης όσο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης καθώς και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, οι οποίοι μάλιστα κοσμούσαν και τα μπροστά καθίσματα της αίθουσας. 

Μπαίνοντας στην αίθουσα ο κ. Μπένης οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, θυμίζοντας... άλλες εποχές, ενώ κατά τη σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως δεν θα αναφερθεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, καθώς αυτό υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο ίδιος, αλλά στα πρόσωπα που τον απαρτίζουν τα οποία ήταν και τα “τιμώμενα” στην όλη εκδήλωση. Ωστόσο από τις τοποθετήσεις του δεν γλύτωσαν οι αντίπαλοι συνδυασμοί που διεκδικούν επίσης τον Δήμο Ξάνθης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο έως τώρα έργο του Δήμου, το οποίο όπως τόνισε ξεκίνησε επί εποχής του αειμνήστου πατέρα του. 

“Απευθυνόμενος σε όλους και σε όλες σκέφτηκα να πρωτοτυπήσω να μην μιλήσουμε καθόλου ούτε για προγράμματα, ούτε για σχέδια. Η πρωτοτυπία ήταν και πάντα θα είναι το σημαντικότερο του συνδυασμού μας. Σε έναν δήμο για να μπορέσεις να πρωτοτυπήσεις θα πρέπει ο δήμος να είναι υγιής οικονομικά για να μπορεί να κινηθεί με άνεση και να εφαρμόσει καινοτόμες ιδέες. Ο δήμος μας είναι σήμερα ένας από τους λίγους υγιείς δήμους της χώρας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Έχει πετύχει πλήρως όλους τους απαιτούμενους στόχους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπένης κάνοντας λόγο “μικρόψυχες αντιπολιτευτικές φωνές που ψεύδονται συνειδητά” όταν αναφέρουν το αντίθετο. 

“Τους προκαλώ εάν τολμούν ας έρθουν σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο για να μάθει και ο κόσμος ποια είναι η αλήθεια για τον δήμο. Το πολιτικό τους ξεγύμνωμα είναι βέβαιο και δεν το αντέχουν για αυτό δεν θα το κάνουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται αυτή είναι η απάντησή μας. Ο κόσμος και βλέπει πια και καταλαβαίνει και είναι αυτός που θα εμπιστευτεί τον δήμο σε αυτούς που έχουν τη γνώση και την εντιμότητα να προσφέρουν για έναν δήμο έτσι όπως τον έχουμε όλοι ονειρευτεί” υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τονίζοντας πως “ο δήμος έφτασε μέχρι εδώ γιατί έχει έναν δήμαρχο τον Μιχάλη Στυλιανίδη που επί 14 χρόνια συνεχίζει μια πορεία που ξεκίνησε επί αείμνηστου Κώστα Μπένη με υποδομές και έργα που αναδείχθηκε και συνεχίστηκε από τον Αμοιρίδη και έφτασε στο σήμερα χωρίς να δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να του προσάψει το παραμικρό. Όχι ότι δεν έγιναν λάθη ή πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, πάντα θα υπάρχουν”. 

Στροφή στα πρόσωπα 
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μην αναφερθεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού του ο κ. Μπένης σημείωσε πως “απόψε στρεφόμαστε στα πρόσωπα και στους ανθρώπους. Το ζητούμενο είναι το σε ποιους θα εμπιστευτούμε την υλοποίηση των σχεδίων μας; Θα εμπιστευόσασταν το παλιό το τετριμμένο και προφανώς αποτυχημένο; εκείνο που προσπάθησε πολλές φορές αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε;”, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε σε “πρόσωπα και ομάδες που έχουν αποκοιμίσει την πρωτοτυπία τους” χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει. 

“Δεν επιζητούμε τα εντυπωσιακά αλλά ανέφικτα έργα, στρέφουμε την προσοχή μας στον άνθρωπο και αυτό είναι μια ώριμη και συνειδητοποιημένη επιλογή. Να κινηθούμε προς τον άνθρωπο. Εμείς πιστεύουμε στην αμφίδρομη σχέση δήμου – δημότη” πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για “ποιοτική διαφορά” του συνδυασμού που ηγείται “απέναντι στις πεπαλαιωμένες αερολογίες και κούφιες υποσχέσεις”.  

Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε πως “τα νέα πρόσωπα είναι η πρότασή μας. Η πολιτική απειρία θεραπεύεται άμεσα με την κοινωνική και πολιτιστική εμπειρία του καθενός. Δεν προτείνουμε επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά έμπειρους συνδημότες μας για να εκφραστούν επιτέλους και πολιτικά. Η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε από τους έμπειρους πολιτικούς”.  

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Μπένη ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Συμμετέχω”.












Δεν υπάρχουν σχόλια