GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από το κακό στο χειρότερο η τοπική αγορά της Ξάνθης – Θηλιά στον λαιμό των εμπόρων τα χρέη!

Υποτονική και “μια από τα ίδια” χαρακτηρίζεται η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης, με το δεκαήμερο των εκπτώσεων να μην φαίνεται ικανό να δώσε...

Υποτονική και “μια από τα ίδια” χαρακτηρίζεται η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης, με το δεκαήμερο των εκπτώσεων να μην φαίνεται ικανό να δώσει ικανοποιητική ένεση ρευστότητας στους επιχειρηματίες της περιοχής, που δεινοπαθούν τα τελευταία χρόνια. 

Από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε και επισήμως το δεκαήμερο των εκπτώσεων, που βρήκε ωστόσο τους καταναλωτές στην Ξάνθη με άδειες τσέπες και τους επιχειρηματίες με άδεια καταστήματα.  

“Το λέμε συνέχεια και έχουμε καταντήσει γραφικοί. Δεν λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα” σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου εξηγώντας πως “τα ρούχα για παράδειγμα που έρχονται αυτή την περίοδο είναι καινούργια που σημαίνει πως από τις βιομηχανίες δεν αγοράζονται με κάποια έκπτωση. Ως εκ τούτου η όποια έκπτωση γίνεται θα πρέπει να την απορροφήσει ο επιχειρηματίας. Προσπαθούμε όλοι μας, τα ρούχα που είναι της περσινής σεζόν να τα “σκοτώσουμε”, να ρευστοποιήσουμε για να μπορέσει ο καθένας μας να κινηθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κόσμος έχει έναν άσο στο μανίκι του και αυτή είναι η έρευνα αγοράς. Κοιτάς τι θέλεις, το ψάχνεις και μετά επιλέγεις. Τα κουκιά όλων μας είναι μετρημένα οπότε είναι λογική η έρευνα αγοράς”. 

Την περασμένη Κυριακή αρκετά από τα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης λειτούργησαν κανονικά, μετά τις 11.00 το πρωί, ευελπιστώντας μια κερδοφόρα για τους ίδιους ημέρα, κάτι ωστόσο που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης δεν συνέβη μιας και η κίνηση ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών. 

“Δεν υπήρχε η κίνηση που περίμεναν όλοι. Είχαμε και αρκετούς επισκέπτες την Κυριακή αλλά αυτοί δεν ήρθαν για να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια. Ήρθαν, έκαναν την βόλτα τους, είπαν έναν καφέ, ψώνισαν και κανένα γλυκό και έφυγαν. Αυτό που εγώ έχω εκλάβει είναι ότι δεν υπήρχαν πολλά οφέλη από το άνοιγμα. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ότι δεν θέλουμε δουλεία, αλλά ότι δεν έχουμε. Ποιος τυφλός άλλωστε δεν θέλει το φως του;” προσθέτει ο κ. Μίλκογλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια