GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο μικροσκόπιο οι παιδικές χαρές - Ζητείται έλεγχος από το Υπουργείο για όλους τους Δήμους Ξάνθης

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητεί ο υπουργός Εσωτερι...

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφό του προς τους γενικούς γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι η εντολή του ΥΠΕΣ έρχεται στον απόηχο του τραγικού θανάτου 13χρονου αγοριού σε λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην περιοχή του Ελληνικού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχελάκης ζητεί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να επανελεγχθούν τα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας στους συγκεκριμένους χώρους. 

Παράλληλα, τους καλεί να κάνουν αυτοψία στα εν λόγω σημεία προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ζητείται η καταγραφή του συνόλου των παιδότοπων που λειτουργούν εντός κάθε δήμου και να ελεγχθεί αν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια, αν τηρείται ο φάκελος κατασκευαστή, ο φάκελος συντήρησης και το βιβλίο συμβάντων, καθώς και αν έχουν αναρτηθεί στον χώρο του παιδότοπου ευδιάκριτες και ευανάγνωστες πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου. 

Επιπλέον, ο Γιάννης Μιχελάκης ζητεί να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητάς τους.

Όσον αφορά στην πιστοποίηση της καταλληλότητας λειτουργίας των παιδικών χαρών, αυτή γίνεται από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε νομό, με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες είναι δυνατόν ο γ.γ. να συστήνει περισσότερες από μία επιτροπές. 

Επίσης, ο υπουργός καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν την καταλληλότητα και την ασφάλεια των κτηρίων και των χώρων όπου λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων, υπό οποιαδήποτε μορφή (σε Ν.Π.Δ.Δ., ως επιχειρήσεις ή ως υπηρεσίες). 

Ειδικότερα, ζητεί να ελεγχθεί οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των φιλοξενούμενων παιδιών και οτιδήποτε συμβάλλει στην άνετη, ασφαλή και υγιή διαμονή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια