GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η “βασίλισσα” των λούνα παρκ ήρθε στην Ξάνθη, “χτύπησε” και έφυγε! 95.000 ευρώ στον Δήμο

-Ποια είναι η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου που λειτούργησε φέτος του λούνα παρκ στην Ξάνθη -Ήταν η νικήτρια της δημοπρασίας για τη μίσθωση τ...

-Ποια είναι η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου που λειτούργησε φέτος του λούνα παρκ στην Ξάνθη
-Ήταν η νικήτρια της δημοπρασίας για τη μίσθωση του χώρου
-Η τιμή εκκίνησης των 32.000 ευρώ ξεπέρασε εν τέλει τις 95.000 ευρώ, πόσο αστρονομικό για την περιοχή

“Βασίλισσα των περιφερόμενων λούνα παρκ” αποκαλούν την κα Μαρία Παναγιωτοπούλου που πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστή στην πόλη της Ξάνθης για το αστρονομικό ποσό των 95.000 ευρώ που κατέβαλε για να ενοικιάσει τον χώρο μπροστά από το Λιμνίο της πόλης, όπου την περίοδο των καρναβαλιών κάθε χρόνο τοποθετείται λούνα παρκ. 

Μετά από μια μαραθώνια δημοπρασία που για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκε να περάσουν δύο σχεδόν ημέρες, η κα Παναγιωτοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια μιας προφορικής δημοπρασίας για τη  μίσθωση του χώρου μπροστά από το Δημοτικό Κολυμβητήριο, με τιμή εκκίνησης τις 32.000 ευρώ και τη δική της προσφορά να ξεπερνά ακόμη και τις 95.000 ευρώ! Η ζέση και το ενδιαφέρον των υποψηφίων μισθωτών να αποκτήσουν τον χώρο μπροστά από το Λιμνίο, όπου κάθε χρόνο και για λιγότερο από έναν μήνα τοποθετείται και λειτουργεί λούνα παρκ, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της πόλης ενώ το αστρονομικό για τα δεδομένα της περιοχής μίσθωμα μονοπωλούσε τις συζητήσεις. 

Όλοι προσπαθούσαν, μάταια, να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο χώρος μπροστά από το Δημοτικό Κολυμβητήριο φάνταζε τόσο θελκτικός για τους ενδιαφερόμενους, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια επαρκής απάντηση. 

Ωστόσο η τελική πλειοδότρια της δημοπρασίας φαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως γνωστή στον κλάδο των λούνα παρκ, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από την “άνεσή” της να αυξάνει διαρκώς την προσφορά της κατά τη διάρκεια του προφορικού διαγωνισμού. 

Ποια είναι η βασίλισσα των λούνα παρκ! 
Η κα Παναγιωτοπούλου ξεκίνησε από μικρή οργανώνοντας πανηγύρια με το χούλα χουπ της για να επιδείξει τις φιγούρες της και να καταπλήξει τα πλήθη. Ένα πανηγύρι ωστόσο έμελλε να αλλάξει τη ζωή της, αφού εκεί γνώρισε τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη λούνα παρκ, πριν από σχεδόν 45 χρόνια. Από τότε άφησε πίσω τα όνειρά της για καλλιτεχνική καριέρα στον χορό και αφοσιώθηκε στην επιχείρηση του συζύγου της, την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου μετά τον θανάτό του. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αναπτύξει την επιχείρηση της ανανεώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών και δημιουργώντας μονοπώλιο στον χώρο της παροχής υπηρεσιών, αναφέρει το Πρώτο Θέμα. 

Όσοι τη γνωρίζουν είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Από τη μια οι φίλοι και από την άλλοι οι ορισμένοι εχθροί. Οι πρώτοι μιλούν για μια έξυπνη και δυναμική γυναίκα. Οι εχθροί την αποκαλούν “πονηρή και ανταγωνιστική, η οποία, εκμεταλλευόμενη την οικονομική της άνεση και τις γνωριμίες της αρπάζει δουλείες από συναδέλφους  της”. 

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι και τα δικά της λούνα παρκ παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις. Σε ένα από αυτά, στη Χαλκίδα το 2009, υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ανήλικου παιδιού που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών για σωματική βλάβη από αμέλεια στην ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ κ Μαρία Παναγιωτοπούλου, την υπεύθυνη και το χειριστή παιχνιδιού στο οποίο είχε ανέβει τότε ο ανήλικο κοριτσάκι που τραυματίστηκε.   

Το μυστικό της επιτυχίας της στα λούνα παρκ οφείλεται, κατά τους ανταγωνιστές της, στην οικονομική της άνεση η οποία προέρχεται από τη δημιουργία ιδιωτικών παζαριών στην Ελλάδα. Της αναγνωρίζεται η ευχέρεια εκτός από τους χώρους εγκατάστασης λούνα παρκ να εξασφαλίζει από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές μεγάλο αριθμό πάγκων, τους οποίους στη συνέχεια υπενοικιάζει σε μικροπωλητές αυξάνοντας τα κέρδη της. 

Παρά τις αρνητικές κριτικές, η επιχειρηματική ορμή της “βασίλισσας” συνεχίζεται κανονικά, με την ίδια να μοιράζει μεγάλα ποσό σε δημοπρασίες εκμίσθωσης υπαίθριων χώρων σε όλη την Ελλάδα γεμίζοντας τα άδεια ταμεία των δήμων. 
(επιμέλεια: ThrakiToday.com, με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα)


Δεν υπάρχουν σχόλια